Hopp til innhold

Jobb- og skolefri skal sikre Hødd-tilskuere

Onsdagens viktige kvalifiseringskamp mot Mjøndalen går midt i tjukkeste skole- og arbeidstid, men direktør André Nevstad vet hvordan klubben skal fylle stadion.

André Nevstad

Adm.dir. André Nevstad har nok undret på hvordan klubben skal fylle stadion førstkommende onsdag, men stemningen blant skolene og bedriftene gjør nok at han ikke trenger å bekymre seg for oppmøtet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

  • Hva tenker du om at elevene får fri fra skolen for å se på fotball?

Slaget i trynet var et faktum da Mjøndalen banket inn både 2-, og 3–1 da de tok imot Hødd til opprykkskamp på sin hjemmebane søndag.

Stabæk og Bodø/Glimt spilte uavgjort i sitt oppgjør, noe som hadde sikret opprykket for Hødd dersom de hadde vunnet.

Den drømmen ble pulverisert, men kappløpet om å nå eliteserien er fortsatt løpende. Allerede onsdag kommer det samme Mjøndalen-laget til Høddvoll for å spille kvalifiseringskamp til landets øverste divisjon.

Det er bare ett problem – kampen går på en ukedag kl. 13.00, midt i skole- og arbeidstiden.

Det skremmer ikke adm.dir. André Nevstad. Allerede etter søndagens tap mot Mjøndalen begynte nemlig klubben arbeidet med å fylle stadion til kvalifiseringskampen.

Reprisekamp mot Tromsø?

– Ja, vi har hatt en løpende dialog med kommunen, skolene og de lokale bedriftene. De aller fleste virker positive til å finne en løsning, og la de som ønsker det få delta på kampen, sier Nevstad.

Han forteller at klubben må gjøre det de kan for å mobilisere bygda til å samles rundt et eventuelt opprykk. Dersom Hødd vinner onsdagens kamp mot Mjøndalen, venter en ny kvalifiseringskamp mot vinneren av oppgjøret Ranheim-Ham/Kam.

Vinneren av dette samlede oppgjøret møter laget fra eliteserien som havnet på kvalifiseringsplass. Det kan fort bli fjorårets cupmotstander Tromsø, men Nevstad tenker ikke på en eventuell reprisekamp mot «Gutan».

– Nei, det er nok langt opp og fram før vi eventuelt møter eliteseriemotstand. Nå tar vi en kamp av gangen, og satser frem mot Mjøndalen onsdag.

(Saken fortsetter under bildet)

Blåsarane på Høddvoll

Vil supporterklubben Blåsarane få mer å juble for førstkommende onsdag?

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kamp gir skolefri

Noen vil kanskje undre over at folk tar seg fri fra skole og arbeid for å se en fotballkamp, men den stussingen ser ikke ut til å eksistere i Ulsteinvik.

Både på barne- og ungdomsskolen i Ulstein, er det stor velvilje for å gi elevene fri førstkommende onsdag.

– Hødd tok kontakt med oppvekstsjefen i kommunen, og han har skissert en løsning slik at vi kan gi elevene våre fri fra kl. 12.00, slik at de rekker kampen, sier rektor Jostein Vartdal ved ungdomsskolen i kommunen.

Han sier interessen for Hødd er såpass sterk at de ser på det som uproblematisk å legge til rette for arrangementet.

– Ikke fått reaksjoner fra mindre fotballinteresserte foreldre?

– Nei, men så har ikke vi gått ut med nyheten ennå heller. Interessen er uansett meget sterk. Dette er som cupfinalen på nytt, sier Vartdal.

Også rektor Vegard Gurskevik ved Ulstein barneskole sier de jobber med å gi elevene fri. Mange av dem som går på skolen spiller i Hødd-systemet, og ser på det som naturlig å delta på en så viktig begivenhet som kvalifiseringskampen mot Mjøndalen er.

Tynt i arbeidsrekkene?

Også i næringslivet blir slusene åpnet for at arbeidstakerne kan være med og heie Hødd gjennom første hinder på vei til eliteserien.

Kommunikasjonssjef Lene Solheim i Ulstein-konsernet sier til NRK at de åpner for å bruke fleksitidsordningen, og legge til rette for at de som vil får dra på kamp.

– Blir det tynt i arbeidsrekkene på onsdag da?

– Hehe, det er nok litt for tidlig å si, men det er klart at det er sterk Hødd-interesse her. Klubben er en kjempeviktig samfunnsaktør, og vi er jo patrioter. Vi får se hvordan det blir, sier Solheim.

  • Hva tenker du om at elevene får fri fra skolen for å se på fotball?
Ann Kristin Hatløy Fiskaa, Lene Solheim og Magnar Hatløy

Ingen tvil om at Ulstein-bedriftene er Hødd-patrioter. Her er kommunikasjonssjef Lene Solheim (midten) i Ulstein etter fjorårets cupseier, sammen med Ann Kristin Hatløy Fiskaa og Magnar Hatløy-.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK