NRK Meny
Normal

Jenny Langlo portretterer Kurt Cobain

Fra før kjenner vi Jenny Langlo fra musikkonkurransene Idol og Melodi Grand Prix. Nå har hun fått rollen som Kurt Cobain i teaterkonserten «27 – The Club».

Jenny Langlo

KLAR FOR TEATERKONSERT: Jenny Langlo var sist sett i Melodi Grand Prix. Men nå er hun klar til å portrettere Kurt Cobain.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Dette blir superbra. Det blir masse blod, svette og tårer, sier Jenny Langlo til NRK.

«27 – The Club» handler om en rekke populære artister som døde i ung alder. Tenk bare på navnene Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain og Amy Winehouse. Alle sammen døde alt for unge. De ble 27 alle sammen.

Kurt Cobain

Kurt Cobain startet Nirvana. Han var et idol for mange, og levde et hardt liv.

Foto: MARK J.TERRILL / Ap

Nå settes det opp en konsert med dramatiserte tolkninger av musikken til disse artistene. Og Jenny Langlo skal formidle Kurt Cobains musikk. Cobain dannet gruppen Nirvana i 1987. Dette innledet en suksessfull men også dramatisk karriere, som også innbefattet narkotika og selvmordstanker. I mars 1994 døde han av en overdose.

Dette blir en fysisk forestilling med mye sterke følelser. Disse artistene levde ganske harde liv. Det var mye lidenskap og mange tunge stunder. Vi skal portrettere dem fra fødsel til død. Det blir mye humor. Men vi tar ikke lett på at de levde ganske spesielle liv, sier Langlo.

– Har du tenkt på hvordan du skal gestalte Kurt Cobain?

– Ja, absolutt. Han har jo vært et av de musikalske idolene mine. Så dette er stort for meg. Mange rammer er lagt fra regissørens side. Det blir med et glimt i øyet. Men vi kjører på med dramatikk, ikke minst når det går mot slutten av livet hans.

Knut Marius Djupvik

Knut Marius Djupvik vant The Voice i 2014. Nå skal han portrettere Jim Morrison.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det er det Drammen-baserte Brage-teateret som nå setter opp «27 – The Club» i det gamle trelastlageret på Grønland i Drammen. Forestillingen portretterer artistene fra fødsel til død, og har opprørskhet, stjernetilværelsen og berømmelsens pris som tema.

Sammen med Jenny Langlo spiller også Kirsti Sørlie Hansen, Mari Haugen Smistad, Espen Grjotheim, Erik Wenberg jacobsen, Kash King og Knut Marius Djupvik som også er fra Jenny Langlos hjemfylke Møre og Romsdal.

Det spesielle når det gjelder Jenny Langlos rolle er selvfølgelig at hun er kvinne og portretterer en mannlig artist. Og hun føler dette ikke blir merkelig i det hele tatt.

Vi legger selvsagt ikke skjul på at det er jeg som portretterer Kurt. Jeg får lov til å skinne gjennom som Jenny i Kurts maske. Jeg tror dette faktisk blir veldig fint. Regissøren mener at Kurt Cobain hadde en slags feminin energi. Av en eller annen grunn føles dette helt naturlig, sier Jenny Langlo.