Jazzfesten er i gang!

I solskinn danset Lionel Batiste seg gjennom Moldes gater.

Moldejazz 2009
Foto: Roar Strøm / NRK

Paraden startet rundt klokka 11.30 og endte på Rådhusplassen i Molde. Helt foran danset Lionel Batiste som har gjort det i en årrekke.

Frivillig innsats

Tom Remlov

Tom Remlov.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

- Det var ikke musikken som dro meg til jazzen, men livsstilen, sa operadirektør Tom Remlov da han åpnet den 49. jazzfestivalen mandag.

Operasjefen avslørte dermed sin fortid som jazzmusiker. Og i talen sin gjorde han ikke bare rede for klare forbindelseslinjer mellom opera og jazz men også mellom jazz og Bjørnstjerne Bjørnson.

Den 49. jazzfestivalen i Molde ble åpnet i sol og sommervarme, med tradisjonell street parade gjennom Storgata, og et folkehav i bysentrum.

Bra omsetning

800 frivillige arbeider gratis under årets arrangement, hvorav
40 asylsøkere som bor i Molde. Festivalen har en omsetning på 25
millioner kroner i løpet av den uken den varer.

I sin åpningstale trakk festivalsjef Jan Ole Otnæs frem betydningen av de frivilliges innsats.

Musikken

Talen ble etterfulgt av en opptreden av trompetisten Arve Henriksen, som er årets festivalartist. Høydepunktene fra årets festival inkluderer blant annet Leonard Cohen, Raphael Saadiq, Bugge Wesseltoft, Atomic, Jaga Jazzist og Marianne Faithfull.

NRK kommer tilbake med mer om årets jazzfestival. Du vil på nettsidene våre kunne klikke deg gjennom både bildegalleri og mange artikler fra årets festival. Leserbilder som du gjerne vil vi skal vise på nettsidene kan sendes til mr@nrk.no

Saker fra jazzfestivalen i år:

Raumarocks piratskip i arrest

Svak krone gir dyr jazzfestival

- Forskjellsbehandling om skjenking

- Dette er eit piratskip

Må flytte Cohen-konsert

Nye store namn til Moldejazz