Jazz- teaterhuset krympes

Det planlagte jazz- og teaterhuset på Gørvelplassen i Molde blir krympa med 2000 kvadratmeter og prisen krympa fra 350 til 195 millioner kroner.

Jazz- og teaterhuset i Molde

Et krympa jazz- og teaterhus men det ser ut som det opprinnelige vinnerutkastet til arkitektfirmaet 3XN.

Foto: Illustrasjon: Arkitektfirmaet 3XN

Men instituasjonene bak prosjektet er optimistiske og tror dei blir godt fornøyd med et nytt kulturhus som skal stå klart til jazzfestivalens 50-årsjubileum i 2010.

Alt krympes

Jazzfestivalen, Teatret Vårt, Bjørnsonfestivalen, Møre og Romsdal kunstnersenter og biblioteket skal fortsatt få god plass i den planlagte storstua for kulturen, men alt er krympa litt og sjølve bygget får plass innafor den kommunale tomta.

Bygget får store skrå flater over tre plan og en enorm takterrasse og ei brei utvendig trapp fra Gørvelplassen og opp til Sandvegen..

Teatersjef Carl Morten Amundsen tror ikke man vil se forskjell på dette justerte prosjektet fra det vinnerutkastet som det danske arkitektfirmaet 3XN vant arkitektkonkurransen med.

Jazz-teaterhuset i Molde

Om det blir marmor eller betong eller annet på fasadene er ikke tatt stilling til.

Foto: Illustrasjon: 3XN

Parkeringsanlegg i kjelleren er fjerna. Biblioteket går over to etasjer og får åpne løsninger ut mot store foajer som skal bli viktige møtepunkt i byen.

Her blir storscene for teater med plass til 160 tilskuere - høyt under taket som åpner for mange nye scenemuligheter. Bygget tilbyr flere ute og innescener – alle funksjoner glir inn i hverandre.

Jazzfestivalens sjef, Jan Ole Otnæs, sier de ikke har gått ned på noen kvaliteter som gjør at de vil få det dårligere enn i det opprinnelige utkastet. Vi var forberedt på at idealløsningene kunne væøre vanskelig å få til innanfor de økonomiske rammene.

195 millioner

Jazz-teaterhuset får en prislapp beregna til 195 millioner 2010-kroner – her er lagt inn en buffer på 25 millioner og finansiering forutsetter en momsreform som er på gang.

Kulturinstitusjonene skal bidra med 70 millioner kroner i form av låneopptak. Møre og Romsdal fylke 30 millioner og Molde kommune 10 millioner kroner. Biblioteket sin del blir 64 millioner. Dette betyr at næringslivet må inn med 70 millioner kroner i spleiselaget.

No blir det utlyst en navnekonkurranse på jazz- teaterhuset med frist 1.juli. Byggestart over nyttår og åpning til jazzfestivalens 50-årsjubileum i 2010.