Jason Morrison løst fra kontrakten med AaFK

I vår fikk Jason Morrison konstatert blodpropp i lungene. I dag ble han løst fra kontrakten med AaFK.

Sandnes AaFK

Jason Morrison i fint driv i kampen mot Sandnes Ulf tidlig i sesongen. Senere fikk han konstatert blodpropp i lungene.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

NRK kommer med mer.

Sykdommen innebærer at Jason Morrison blir borte fra fotballen i minst 6 måneder. Ifølge AaFK's nettsider har Jason Morrison mottatt en kompensasjon i forbindelse med kontraktsavslutningen.

– Dette skjer etter samtaler med spilleren. Jason har fått en blodpropp i lungene som vil holde ham borte fra fotballspill i minimum 6 måneder. Han kom til oss med spørsmål om vi kunne finne en løsning på dette. Dette har vi jobbet med i nesten 14 dager. Dette endte med at vi ble enige i går, sier klubbdirektør Henrik Hoff til NRK.

Avtalen har også et punkt om at klubben skal være med på oppfølgingen i forhold til Morrisons sykdom.

Jason Morrisons kontrakt med AaFK skulle i utgangspunktet vare til 31/12 2014. Denne kontrakten er nå avsluttet.

Denne kontrakten er nå terminert. Dermed er Jason Morrison nå borte fra AaFK, sier Henrik Hoff.

Kan ny kontrakt være aktuelt når Morrison blir frisk?

Det vet jeg ikke. Det får tiden vise. Pr. i dag har vi avsluttet arbeidsforholdet med Jason Morrison, sier Hoff til NRK. Og det er enighet mellom partene, legger han til.


I slutten av mai dro Jason Morrison til hjemlandet Jamaica, for å kunne være sammen med familien sin. Han var da sykmeldt, og hadde en avtale med AaFK om å komme til Norge for regelmessige undersøkelser.

Nå er han tilbake i Ålesund. Men NAV stoppet da en hjemreise til Jamaica, med henvisning til folketrygdlovens paragraf 8–9. Der heter det at den som skal motta sykepenger må oppholde seg i Norge.

– Vi håpet at Jason kunne få oppholde seg på Jamaica, og at han så kunne komme til Ålesund for regelmessige sjekker iblant. Men reglene gjelder for alle, sa klubbdirektør Henrik Hoff da denne nyheten ble kjent i går.

For Jason Morrison har situasjonen vært svært frustrerende. Han forteller at han hater å bare gå rundt og se lagkameratene spille fotball mens han selv står på sidelinja. Og han liker dårlig å nærmest bli tvunget til å bli værende i Norge mens han er syk.

– Det er en frustrerende situasjon. Familien min er ikke i Norge, så jeg blir alene, sier Morrison sa Morrison til Sunnmørsposten i går.

Jason Morrison har vært en viktig spiller for AaFK de årene han har vært hos klubben. Henrik Hoff er ikke sen om å karakterisere den siste utviklingen som et tap for AaFK.

Vi mister en god spiller. Jason har spilt godt for AaFK. Den siste hendelsen er ikke noe vi ønsket. Men situasjonen ble sånn som den ble. Men nå har partene funnet ut at denne løsningen er den beste for begge parter, slik situasjonen ble, sier Hoff.

Nå blir det frifjort en plass i «utlendingskvoten». Kan det bli aktuelt å hente inn en erstatter?

Ja, vi ser etter erstatter. Men det er uavhengig av utenlandskvoten. Der har vi plass uansett. Men vi vurderer å hente inn en ny spiller. Så får vi se om dette skjer nå, eller om vi venter til neste sesong, sier Hoff til NRK.