NRK Meny
Normal

Jönsson om kontraktsituasjonen: – Familierådet skjer i helgen

AaFKs Hovedtrener Jan Jönsson var NRK Møre og Romsdals fredagsgjest denne uken, og der snakket han både om ny kontrakt, og gav også et innblikk i hvordan han har gjort AaFK til en medaljekandidat.

Ukens fredagsgjest: Jan Jönsson

Det ble et hyggelig fredagsmøte mellom programleder Pål Kristian Lindseth og AaFKs sindige hovedtrener, Jan Jönsson.

– Det er bare bra å være aafk-trener for tiden?

– Ja, tre strake seiere gjør noe med selvtilliten til laget, noe som er godt å ta med seg til hjemmekampen mot Start på søndag, sier «Janne».

Sesongen 2013 har Aalesund spilt over all forventning. Laget ligger både på 3. plass etter 20 runder, og er det mestscorende laget i eliteserien.

– Og du trives med tabellsituasjonen også?

– Ja, det gjør vi helt klart, men vi skal ikke stirre oss blinde på den heller. Det er først i midten av november at tabellen er interessant, og det er vi veldig bevisste på.

Suksessoppskriften

– Men nå har du ført laget i en posisjon de aldri har vært i før. Det er to sterke lag foran, og to reelle kandidater som peser bak dere. Hvordan takler et ferskt toppserielag situasjonen?

– Jeg har pratet om klokhet i spillergruppen gjennom hele året. Dersom man holder fokus på prestasjoner, ser bak resultatene, lar være å lette fra bakken ved godt resultat og like fullt lar være å deppe ved dårlig resultat, så har man kommet et godt stykke på veien.

– Gjentatte ganger i sesongen har du gitt unge spillere sjansen fra start, og i flere kamper har Aalesund hatt en av de laveste snittaldrene i eliteserien. Hva forteller det om potensialet i dette laget?

– Det taler godt for Aalesund og fremtiden. De eldre spillerne i troppen tar godt vare på de unge, så jeg er ikke redd for å slippe til de litt mer urutinerte. Samtidig har vi nok blitt litt tvunget til det på grunn av skadesituasjonen, men det er absolutt kvalitet i flere av de unge.

Ny kontrakt?

– Og nå skal du forlate laget etter ett år? Spør NRKs reporter lurt, vel vitende om at ingen avgjørelse ennå er fattet.

– Nei, dette er nok ikke avgjort ennå. Vi ble enige om en ettårskontrakt, og jeg trenger litt tid sammen med min familie til å tenke over hva vi skal gjøre.

Jönsson er uansett helt klar på at han trives veldig bra i Ålesund. Denne helga kommer familien på besøk til byen.

– Er det nå det store familierådet skal skje?

– Ja, familierådet skjer vel nå i helgen, og så kommer svaret mitt i september, avslutter den sindige svensken.

Og for alle AaFK-tilhengere der ute som håper på fornyet Jönsson-kontrakt - YR.no melder om sjeldent fint vær, 20 grader, og gode forhold for et hyggelig familiemøte i Ålesund by.