NRK Meny
Normal

Iverksetter krisetiltak i Todalen

Raset mellom Svinviktunnelen og Todalen får store konsekvenser for innbyggerne, som foreløpig hverken kommer seg til eller fra bygda. Nå iverksettes krisetiltak.

Todalen fra båt

Raset har revet med seg veien ned i sjøen.

Foto: Bjørn Fjelnset / NRK

Innbyggerne i den lille bygda står ovenfor en rekke utfordringer etter at Todalen i Surnadal kommune ble isolert og mistet strømmen som følge av et stort steinras onsdag.

– Det er virkelig tragisk og dramatisk for dem som er rammet av raset, sier varaordfører i Surnadal, Lilly Gunn Nyheim.

Nå skal tjenestetilbudene sikres så godt som mulig.

– Som kommune står vi ovenfor de utfordringene å sikre folk transport, helsetransport, og folk i Todalen som skal ha hjemmehjelp. Vi må sikre at folk kommer seg til og fra bygda si, sier Nyheim.

Båttransport

Varaordføreren bekrefter at folk vil bli nødt til å benytte seg av båt for å komme seg til og fra bygda i tiden som kommer. Men det er ennå ikke avklart hvordan transportplanen blir gjennomført.

– Det vil bli båttransport fra Todalen. Hvor vi går i land på andre siden, om det blir på ferjeleiet Kvanne eller om vi kan bruke ei kai i Svinvika, det er uklart enda.

Geologen værfast

Vegvesenet melder at geologen som er rekvirert til rasstedet i Todalen er værfast i Trondheim.

Så fort geologen kommer seg til Todalen, vil det bli vurdert om strømmen kan kobles på igjen, og hva som kan gjøres for å gjenopprette veisambandet.