Isolert i Norddal: – Det er ingen fluktrute

130 mennesker er isolert i Norddal etter at veien inn til bygda ble stengt etter flere ras natt til fredag. De er ikke fornøyd med informasjonen de får fra kommunen.

Norddal isolert etter ras

STENGT: Beskjed som ventet Norddals befolkning etter nattens ras.

Foto: Hilde Ljøen Melchior

Hilde Ljøen Melchior

ISOLERT: Hilde Ljøen Melchior er av rundt 130 som er isolert etter rasene.

Foto: Hilde Ljøen Melchior

– Vi er helt nedsnødd og det setter begrensninger. Jeg har ringt inn og sagt at jeg ikke kommer på jobb i dag, og jeg kan heller ikke dra noen annen plass, forteller Hilde Ljøen Melchior.

Hun er en av 130 innbyggere i bygda Norddal i Norddal kommune som er innestengt. Natt til fredag skal det ha gått tre store ras som har sperret igjen veien ut av bygda.

– Ikke er det ferge her heller, og ingen veier er åpen. Det er ingen fluktrute, opplyser Ljøen Melchior, som etterlyser bedre informasjon fra Norddal kommune.

Frustrert over kommunen

Norrdal isolert etter ras

NORDDAL: Her kommer man ikke lenger.

Foto: Hilde Ljøen Melchior

Flere skal ha forsøkt å kontakte kommunen, men siden det er en fylkesvei som er stengt skal de ha fraskrevet seg ansvar, ifølge Ljøen Melchior.

– Norddal kommune har ikke kommet med noe informasjon enda, og det er noe innbyggerne savner. Vi er vant til det i en utkantkommune, og kommunen vet hva vi synes om det, sier hun frustrert.

– Jeg håper at AMK (Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral) vet det, og er kjapt ute om det skjer noe, legger hun til.

Jobber med alternativ vei

Assisterende rådmann i kommunen, Helge Svensvik, mener imidlertid at de informerer etter beste evne via egen nettside.

– Vi legger ut informasjon på kommunen sin hjemmeside på internett og håper at folk følger med der. Da kan man lese at man prøver å åpne en alternativ vei, sier han.

Den håper kommunen at kan være klar til bruk innen kort tid.

– De startet å brøyte i 12-tiden og beregnet 2–3 timer, så en gang ut på ettermiddagen bør den alternative veien være åpen. Vi venter på tilbakemelding, forteller Svensvik.

Den alternative veien er nå åpen for bruk for personbiler.