Irritert Løseth etter svak avslutning

Ålesunderen Nina Løseth avsluttet sesongen med en 20.plass i verdenscupfinalen i storslalåm i franske Meribel. Hun var over fire og et halvt sekund etter teten. Hun var verken fornøyd med forholdene eller egen innsats.

Nina Løseth i aksjon i damenes storslalåm under VM

Nina Løseth var ikke fornøyd med avslutningen av årets sesong.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Trond Vestre
Journalist

Kilde: NTB

– I dette rennet kunne jeg knapt se fra den ene porten til neste, sa en irritert og småsint Nina Løseth til NTB etter rennet.

Nina Løseth hadde ikke klaff og kjørte to temmelige ordinære omganger. Men hun ville likevel ikke skylde den svake innsatsen på forholdene. Det var tross alt likt for alle i tåka i franske Meribel.

For bløt snø

– Når det gjelder sesongen totalt kan jeg ikke si meg helt fornøyd, selv om jeg klatret opp på seierspallen i verdenscupen for første gang. Det har vært en mild vinter, og jeg synes altfor mange av rennene har gått på bløt snø, altså slike forhold som møter oss om våren, sa Løseth.

– Jeg liker ikke slike forhold særlig godt, konstaterte den norske jenta som tross alt er inne blant de 30 beste i den totale verdenscupen i år.

Nina Løseth har slitt litt etter at hun falt i VM og også i et renn senere. Det kan ha vært årsaken til litt svak innsats i verdenscupfinalen, men hun har valgt ikke å ville snakke mye om det selv.

Tøffere trening

Nina Løseth kommer til å fortsette som teknikerekspert også neste år, og etter å ha vært Norges beste alpinist på kvinnesiden i vinter er målet å satse enda tøffere før neste sesong.

Hun er nå den eneste av tre Løseth-søstre igjen på det norske landslaget.

– For å bli mer stabil og kjøre bedre, må jeg trene mer på bløte forhold som vi har møtt i år. Det er hardt arbeid som gjelder, og det kommer jeg til å starte med umiddelbart, sa Løseth etter verdenscupavslutningen søndag. Målet mitt for neste sesong er også å ta ytterligere et skritt. I år tok jeg steget opp på seierspallen i verdenscupen for første gang. Neste år er det store målet å sikre en seier, sa Nina Løseth.

Siste video/lyd

Jegarar i i Møre og Romsdal seier sal av skog øydelegg for jakt i distrikta. Statskog har snart selt all skog i Møre og Romsdal til private.
Så skal det handle om den omdiskuterte selfangsten. I Tjørvåg i Herøy ligg det einaste mottaket av sel i landet, og næringa har i mange år vore inne i ei laber utvikling. Men eigarane har likevel tru på framtida....
Legevakta i Ålesund flytta i dag inn i nye lokaler berre eit steinkast unnna dei gamle. Frå no av kan pasientar bli lagt inn for observasjon og behandling.