Inviterer Jan Tore Sanner til Vanylven

Kommunalminister Jan Tore Sanner er invitert til å komme til Vanylven i forbindelse med kommunereformen.

Jan Tore Sanner

Vanylven kommune ønsker at kommunalminister Jan Tore Sanner skal komme for å svare på spørsmål.

Foto: Trond Vestre / NRK

Vanylven ligger i forhandlinger om sammenslåing både nordover med fire andre kommuner på ytre søre Sunnmøre og sørover med Vågsøy og Selje i Sogn og Fjordane

Mange spørsmål

Ordfører Lena Landsverk Sande (V) mener det er mange spørsmål som er uavklarte.

– Invitasjonen er på direkte oppfordring fra folk i Vanylven som vil ha flere svar i forhold til kommunereformen, sier Lena Landsverk Sande.

Lena Landsverk Sande

Lena Landsverk sande (V) er ordfører i Vanylven.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Vi vil vite hvordan lokaldemokratiet faktisk blir styrket når flere kommuner blir slått sammen og vi vet at det blir færre som får sitte i kommunestyret. Så vil vi ha avklart hvilke tjenester vi faktisk får. Og så vil ha en gulrot, og den vil vi ha i form av et samferdselsprosjekt, sier ordføreren.

Økt motstand i Vanylven

Det er et stort engasjement i forhold til kommunereformen i Vanylven. På et folkemøte 29.februar møtte over 300 personer. Det var betydelig mer enn tilsvarende folkemøter i Selje og Vågsøy.

Tidligere innbyggerundersøkelser har vist at folk som bor i Vanylven, er positive til at Vanylven blir en del av en større kommune. Men nå er motstanden mot sammenslåing økende blant innbyggerne.

– Vi ser vel at det er flere som taler nei-saka enn det som har vært tidligere. Vi har hatt to tydelige innbyggerundesrøkesler pluss en undersøkelse innenfor næringslivet som viser at vanylvingene har vært veldig positive til sammenslåing. men jo større engasjementet blir jo flere taler også nei-saka, sier ordfører Lena Landsverk Sande.