NRK Meny
Normal

Investorer vil satse en halv milliard i Olympic

Olympic melder fredag at en gruppe lokale investorer vil investere 500 millioner i selskapet. 400 millioner av disse er ny likviditet.

Stig Remøy

Konsernsjef i Olympic, Stig Remøy, er glad for å ha fått på plass en avtale med lokale investorer.

Foto: Janne Brit Aasen / NRK

– Jeg er glad for at vi etter en lang prosess har lykkes med å etablere en lokal samarbeidsavtale som tror på Olympic. Det er veldig positivt at den maritime klyngen i Sunnmøre igjen beviser at de klarer å finne lokale løsninger, sier konsernsjef Stig Remøy.

Offshore-rederiet Olympic Shipping i Herøy har lenge jobbet for å refinansiere gjelda på 6 milliarder kroner. I begynnelsen av oktober fikk selskapet utsettelse på låneavtalene sine.

Ikke i havn ennå

Avtalen med de nye investorene er avhengig av en restrukturering av selskapet og deres datterselskaper. Det er fortsatt flere detaljer som må på plass, men Olympic mener dette er et viktig steg for å finne en løsning for konsernet.

– Det gjenstår å komme til enighet med bankene og obligasjonseierne så vi er på ingen måte i havn ennå, sierStig Remøy.

Stig Remøy bekrefter at han vil bli en betydelig aktør. Selskapet vil foreløpig fortsette som vanlig frem til avtalen eventuelt er på plass.

Trygger arbeidsplassene på sikt

For vel en uke siden ble det klart 60 ansatte mister jobben i Olympic. Den avtalen som ble kjent fredag, vil ikke påvirke den akutte situasjonen.

– Det er en prosess som vi må gjennom uansett, og det er svært beklagelig. Men den langsiktige effekten vil jo være at vi trygger arbeidsplassene, og at det kanskje blir en vekst, sier Stig Remøy.