NRK Meny
Normal

Inspirert ungdom på sidelinjen

De har sett Norges beste friidrettsutøvere prestere på banen under innendørs NM i helgen. Nå har flere unge et håp om at de en dag kan nå samme høyder.

Anette Lydersen, Iselin Sundgot og Mats Fredriksen i Ulsteinhallen

Anette Lydersen (f.v.), Iselin Sundgot og Mats Fredriksen er alle aktive i Dimna IL, og har fulgt spent med på sidelinjen hele helgen.

Foto: Marie Myklebostad

– Du klarer ikke å la være å tenke at det en dag kan bli deg, forteller Anette Lydersen (14) fra Ulsteinvik.

Sammen med Iselin Sundgot (15) og Mats Fredriksen (14), har hun vært funksjonær under NM i Ulsteinhallen denne helgen.

Et godt idrettsmiljø

De er alle tre med i Dimna IL, og har etter helgen fått ekstra mye driv til å fortsette å satse. Lydersen driver både med 60 meter og slegge, og har vært aktiv i klubben siden hun var syv år gammel.

Ulsteinhallen

Det var god stemning og mye folk i Ulsteinhallen i helga.

Foto: Marie Myklebostad

– Det jeg liker best med Dimna IL er samholdet og miljøet i klubben, forteller Lydersen, og håper en dag på å være med selv.

– Du blir veldig inspirert og får lyst til å bli med når man går rundt her, sier hun.

Ungdommene synes det er stas at NM arrangeres i hjembyen, og heier for full hals fra sidelinjen.

– Det er kjekt å se at andre fra klubben klarer å oppnå så bra ting, forteller Fredriksen.

Det er heller ikke tvil hva om som har vært høydepunktet så langt.

– Karsten Warholm sin rekord på 400 meter i går, og da Ådne Andersen løp inn til gull i dag på 800 meter, forteller Sundgot mens alle tre nikker i kor.

Mye organisering

Det er ikke bare ungdommen som synes det har vært kjekt å jobbe under NM. Til tross for å ha stekt opp imot 700 vafler, er kioskansvarlig Gudbjørg Thordardòttìe, storfornøyd med stemningen rundt arrangementet.

 Gudbjørg Thordardòttìe og Janne Garnes Kleven

Gudbjørg Thordardòttìe og Janne Garnes Kleven, har solgt unna både vafler og pølser i store mengder denne helgen.

Foto: Marie Myklebostad

– Selv om det har vært lange køer i kiosken til tider, så har det aldri vært noe irritasjon, forteller hun.

Hun legger ikke skjul på at det har vært mye organisering for å få alt i stand, og at salget har gått som en kule.

– Totalt så tror jeg vi selger rundt 600 pølser. Vi hadde også handlet inn rundt 22 kasser brus, men måtte hente mer i går. Man vet aldri hvor mye man trenger til slike arrangement, så noen ganger må vi bare ta sjansen, sier hun.