Innredet leiligheten med tyvegods

En mann i 20-årene er i Nordmøre tingrett dømt for å ha stjålet blant annet oppvaskmaskin, kjøleskap, madrass, sykler og lampeskjermer til leiligheten sin.

Nordmøre tingrett

Mannen har i Nordmøre tingrett erkjent seg skyldig og forklart at handlingene har vært knyttet til hans rusproblem.

Foto: Hansen, Bjørn / NTB scanpix

Mannen som er bosatt på Nordmøre er dømt til 10 måneder i fengsel for 16 vinningsforbrytelser. I dommen står det at minst 14 personer eller firma har blitt rammet av hans handlinger. Dette gjelder tyveri av blant annet sykler, en bil, en oppvaskmaskin, et kjøleskap, lamper, lampeskjermer, en madrass og mat fra matbutikker.

Han er også dømt for å ha oppbevart hasj og for å ha kjørt bil selv om han ikke har førerkort.

Mannen har erkjent seg skyldig og forklart at handlingene har vært knyttet til hans rusproblem.

Aluminiumsdør til hjemmet

I løpet av litt over ett år har mannen i 20-årene stjålet flere gjenstander. Høsten 2015 stjal han en sykkel og har i retten forklart at det var fordi han skulle bruke den til å sykle hjem.

Ved en annen anledning stjal han klær, drikkevarer og komponenter til et stereoanlegg fra boden til en privatperson. Den dømte har forklart at dette dels var til forbruk og dels finansiering av narkotika. Fra en annen bod har han stjålet hjemmebrygget øl og videofilmer.

Våren 2016 tok han med seg en oppvaskmaskin og et kjøleskap som stod på et pauserom inne i et nedlagt lokale til en møbelbedrift. Han har forklart at han stjal oppvaskmaskinen og kjøleskapet alene og skulle bruke dette i sin egen leilighet. Fra samme lokale stjal han også diverse lamper, lampeskjermer og en madrass.

Nordmøringen er også dømt for å ha stjålet en aluminiumsdør fra en bedrift fordi han skulle ha den hjemme, og for å ha stjålet en bil fordi hans egen bil hadde blitt avskiltet.

Stjal fra sovende beboere

Ved et annet tilfelle har han tatt seg inn i en leilighet sammen med en annen mens beboerne var hjemme og lå og sov. Han hadde tatt nøkkelen fra postkasse som han hadde brutt opp. Inne i leiligheten stjal han blant annet mobiltelefoner, kontanter, kort og bilnøkkel.

Mannen dømmes for to tilfeller av grovt tyveri, elleve tilfeller av tyveri, to tilfeller av medvirkning til tyveri, ett tilfelle av heleri, tre tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort og fire narkotikaovertredelser.

I dommen står det: Retten ser særlig alvorlig på innbruddstyveri fra bolig mens beboerne var hjemme.

I tillegg til 10 måneder i fengsel, blir personbilen som den dømte eier inndratt.