Innfjordtunnelen
Foto: Statens vegvesen

Innfjordtunnelen

Oppsummert

Innfjordtunnelen er en 6594 meter lang veitunnel på europavei 136 i Rauma kommune i Romsdal i Møre og Romsdal. Tunnelen går fra Veblungsnes til Gridset ved Innfjorden og ble åpnet i 1991 .

 • Slutt på kolonnekøyring

  I går kveld blei det slutt på kolonnekøyring i Innfjordtunnelen i Rauma. I over to år har Vegvesenet drive utbetringsarbeid i den 6,5 kilometer lange tunnelen. Prosjektleiar Hallgeir Brudeseth kunne i går kveld dele ut bollar og kaffi til dei som køyrde kolonnen for siste gang. – Arbeidet har tatt tid, men heldigvis ser det ut som om folk synest det har gått bra, seier Brudeseth.

  Hallgeir Brudeseth
  Foto: Jannicke Farstad / NRK
 • Utvidet kolonnekjøring

  Statens vegvesen melder at det frem til fredag 6. juli klokka 06 blir kolonnekjøring i Innfjordtunnelen fra klokka 20 til 06. Det blir inntil 15 minutters ventetid, men på natt etter kl. 24.00 kan det bli opp mot 30 minutters ventetid. I helga blir kolonnekjøringen utvidet til klokka 08. Prosjektleder Halgeir Brudeseth sier det er lite trafikk lørdag og søndag morgen, og at to timer utvidet kolonnekjøring gjør at entreprenøren får jobbet lenger med asfaltering når få trafikanter blir hindret av arbeidet.

  Innfjordtunnelen
  Foto: Statens vegvesen
 • Slutt på kolonne i Innfjordtunnelen

  Fredag 8. juni kl. 06 er det slutt på kolonnekjøring til faste tider i Innfjordtunnelen i Rauma. Arbeidet med å utbedre tunnelene startet høsten 2016. Etter nesten to år er tunnelen snart ferdig utbedret. Kolonnekjøringen i Måndalstunnelen er allerede avsluttet. – Utbedringen har skapt ulemper for mange, men det har vært helt nødvendig for å gjøre tunnelene tryggere, forteller prosjektleder Halgeir Brudeseth. Innfjordtunnelen skal nå få ny asfalt. Derfor blir det kolonnekjøring i noen uker til framover, men da med kontinuerlige kolonner fra kl. 20-06, med inntil 15 min ventetid.

  Innfjordtunnelen
  Foto: Statens vegvesen
 • Ikke fri ferdsel

  Det blir ikke fri ferdsel i Innfjordtunnelen i helga. Vanligvis er tunnelen åpen i helgene i oddetallsuker, men entreprenøren trenger denne helga for å teste de nye elektrotekniske installasjonene i tunnelen, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth. Det blir derfor kolonnekjøring i Innfjordtunnelen fra klokka 18-06 som ellers i ukedagene.

  Innfjordtunnelen
  Foto: Statens vegvesen