Ingen sjøfront for jazz-teaterhus

For seint med ønske om jazz- og teaterhus i Molde ved sjøfronten, mener teatersjef Carl Morten Amundsen. Han tror Gørvellplassen er et godt sted for å utvikle en ny bydel.

Carl Morten Amundsen

Teatersjef Carl Morten Amundsen er trygg på at Gørvellplassen er et god sted for det nye jazz- og teaterhuset i Molde.

Foto: Picasa 2.7

Mange har de siste dagene tatt til orde for at et signalbygg som det planlagte nye jazz- og teaterhuset i Molde bør ligge ved sjøfronten og ikke innestengt på Gørvellplassen.

Flere alternativ har vært vurdert i prosessen - også ved sjøen - men nå er det er altfor seint, sier kommunalsjef Geir Amdam.

Plassering et annet sted enn på Gørvellplassen ville forsinke bygget med flere år, mener kommunalsjefen.

Tegnet for Gørvellplassen

- Nå er vi kommet veldig langt med planene og de tegningene som vant arkitektkonkurransen er basert på at bygget plasseres på Gørvellplassen, sier teatersjef Carl Morten Amundsen.

Han er ikke enig med dem som nå argumenterer sterkt for å plassere det nye spektakulære kulturbygget ved Moldes sjøfront.

Jazz- og teaterhuset i Molde

Gørvellplassen med kulturbygget vil bli et viktig punkt i byen, mener Carl Morten Amundsen.

Foto: Illustrasjon: Arkitektfirmaet 3XN

Positivt for sentrum

- Å få være med på å heve en hel bydel og å skape et mer fortettet sentrum i Molde ser jeg som veldig positivt, sier teatersjefen.

Han har sans for beliggenheten på Gørvellplassen som er en bakgård i dag, men som vil bli et av de viktigste punktene i hele byen.

- Molde har godt av å bli litt tjukkere og ikke bare være en lang smal streng, sier Carl Morten Amundsen.

Ikke avgjort

- Vi er kommet i et godt driv i prosjektet og har møtt god forståelse, også blant de som eier grunnen, sier kommunalsjef Geir Amdam. Vi har et godt håp om at vi skal få det til, men avgjørelsen faller i Molde kommunestyre som må bevilge de nødvendige midlene til det, sier Amdam.

Det nye jazz- og teaterhuset i Molde er beregnet å koste 195 millioner kroner. Det skal realiseres gjennom et spleiselag mellom jazzfestivalen, Teatret Vårt, kommunen, Møre og Romsdal fylke, Staten og private aktører.

Foruten jazz- og teaterhus, skal også Bjørnsonfestivalen, Møre og Romsdal kunstnersenter og biblioteket inn i bygget, som er planlagt å stå ferdig til jazzfestivalens 50 årsjubileum i 2010.