Ingen scorer mer enn Ada i Frankrike

Ada Hegerberg scorer nesten dobbelt så mange mål som Zlatan Ibrahimovic i Frankrike. Bak scoringssuksessen ligger det mye hard trening og en mentalitet om å aldri gi seg.

Ada Hegerberg Norge

MÅLMASKIN: Ada Hegerberg har scoret 42 mål på 23 landskamper, men markerer seg også som en målscorer i den franske ligaen.

Foto: Matt Kryger / Reuters

Ada Hegerberg Lyon

TOPPSCORER: Ada Hegerberg bøtter inn mål for Lyon i Frankrike.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp

Ingen scorer mer enn Ada Hegerberg i Frankrike. 20-åringen fra Sunndalsøra har startet sesongen med et brak, og er toppscorer i den franske kvinneligaen.

13 mål på åtte kamper for Olympique Lyon er fasiten. Et snitt på over 1,6 scoringer per kamp.

Til sammenligning har den svenske superstjernen, Zlatan Ibrahimovic, sju mål på 12 kamper i den franske herreligaen.

– Med den formen jeg er i nå, flyter ting. Jeg har en mentalitet om å alltid være på jakt etter nye mål og glemme det som har skjedd. Jeg sulter etter mål i hver kamp og kan ikke gi meg, forklarer Hegerberg.

Jobber med avslutninger hver dag

Suksessen foran mål har ikke kommet av seg selv. For å bli en iskald avslutter og notorisk målscorer, kreves det mye trening, sier superspissen.

– Jeg har hatt mye egentrening med familien fra ung alder, og det er noe som har gjort at jeg har fått det lille ekstra. Avslutninger er noe jeg fortsatt jobber med hver dag i Lyon for å ta nye steg og utvikle meg videre. Det er viktig å fokusere på detaljer, mener Hegerberg.

Et av familiemedlemmene som har fungert som treningspartner for Ada, er søsteren Andrine. De har spilt sammen både i Stabæk, for det tyske laget Turbine Potsdam, og senest for det norske landslaget mot Wales. Andrine spiller nå Kopparbergs/Göteborg FC i Sverige.

Ikke på jakt etter toppscorertittelen

Zlatan

STJERNE: Zlatan Ibrahimovic er på 2. plass på herrenes toppscorerliste, men er ikke i nærheten av å score like mye som Ada Hegerberg.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

I motsetning til mange andre storscorere fremstår ikke Ada Hegerberg som en egoist. Snarere tvert imot.

Lagvenninnene Lotta Schelin og Eugénie Le Sommer hevder seg også høyt oppe på toppscorerlisten, men for Hegerberg er det ikke et mål i seg selv å ende på toppen av listen ved sesongslutt.

– Laget har fokus på å vinne Mesterliga-trofeet, og å vinne serien og cupen i Frankrike. Når vi gjør det bra, scorer jeg mål og det er min jobb. Toppscorertittelen får være en bonus, det er laget som er viktigst, mener hun.

– Personlige triumfer tror jeg kommer når du er i en god rytme med laget. Når laget gjør det bra, gjør du det bra i tillegg, legger Hegerberg til.

Lyon er både regjerende seriemester og regjerende cupmester i Frankrike og laget er på god vei mot nye triumfer i årets sesong. Så langt har det blitt åtte seirer av åtte mulige, og laget har en målforskjell på 46–0.

– Fremtiden ser lys ut

Sunndalingen trives godt i den franske storbyen og har funnet seg godt til rette.

Ifølge hun selv tyder alt på at hun blir der videre, selv om kontrakten snart går ut.

– Jeg trives veldig bra i Lyon. Jeg føler jeg får utviklet meg der, jeg spiller i en veldig profesjonell klubb hvor de har høye ambisjoner, og jeg får alltid utfordret meg selv, forteller 20-åringen.

– Kontrakten min går ut nå, men vi er i gode forhandlinger og fremtiden ser lys ut, smiler hun.