NRK Meny
Normal

Det blir likevel lov med miniskjørt i Nesset

Onsdag ble rådmannens sitt forslag om å innføre miniskjørt-nekt i Nesset kommune nedstemt i administrasjonsutvalget i kommunen.

Miniskjørt

Nesset kommune sier nei til forslaget om miniskjørt-nekt i Nesset.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Det melder rbnett.no.

Tidligere i uka gikk administrasjonen i Nesset kommune ut med forslag til nye regler for hvordan de ansatte skal kle seg.

I forslaget stod det: «Det er ikke akseptert at det brukes miniskjørt eller korte shorts i jobbsammenheng. Når vi sitter skal ikke skjørt/shortskanten være mer enn 10 centimeter over kneet. Det er heller ikke akseptert at det vises bare mager eller utringinger som viser for mye av brystkassen.

Typisk fritidstøy som for eksempel joggebukser, tights og lignende skal ikke brukes i jobbsammenheng annet enn for de yrkesgruppene som driver med slik aktivitet sammen med brukerne. Klær som brukes på jobb skal være helt, rent og pent.»

Nedstemt i administrasjonsutvalget

Men da saken ble behandlet i administrasjonsutvalget i kommunen i går, ble forslaget nedstemt.

– Vi trenger ikke regler om skjørtelengde og konkrete klesplagg. Vi må ikke lage problem av noe som ikke er et problem i dag, sa Einar Gagnat, som er leder i administrasjonsutvalget, til nettavisen.

Pia Therese Nordli sier til rbnett at hun lot seg provosere over rådmannens forslag om at arbeidsgiver skal definere hva som er pent og ikke pent.

– Det er in med slitte dongeribukser med hull på knærne. Slike bukser går jeg i. Jeg ville blitt arg dersom noen skulle nekte meg å gå i slike bukser. Vi må passe på så vi ikke lager et overformynderi, sa hun da de behandlet saken.

Klær skal være anstendig, hele og rene

Politikerne fjernet de fleste av rådmannens formuleringer.

I Nesset vil nå følgende regler for hvordan de ansatte kler seg gjelde: «På de arbeidsplassene der den ansatte benytter privat tøy skal noen enkle regler følges: Klær som brukes på jobb skal være anstendig, hele og rene.»