NRK Meny
Normal

Ingen midlertidig politibevæpning i Møre og Romsdal

Politiet i Møre og Romsdal har økt årvåkenhet i patruljene, men visepolitimester Ingmar Farstad ser foreløpig ingen grunn til å iverksette midlertidig bevæpning.

Ingmar Farstad

Visepolitimester Ingmar Farstad innfører foreløpig ikke midlertidig bevæpning i Møre og Romsdal.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) foretar kontinuerlige vurderinger av hvordan fredagens terrorangrep i Stockholm og funnet av en sprengladning på Grønland i Oslo påvirker trusselbildet i Norge. Det er innført midlertidig bevæpning i de største byene og på Oslo lufthavn Gardermoen.

Telefonmøte i formiddag

Politidirektoratet (POD) mener at de tiltakene som ble iverksatt fredag kompenserer for det forhøyede trusselnivået som PST nå har satt. POD har hatt et nytt telefonmøte med politimestrene i formiddag for å vurdere beredskapen i tiden fremover.

– Vi har allerede gjort våre vurderinger etter dette møtet, og gjør ingen endringer når det gjelder midlertidig bevæpning i Møre og Romsdal, sier visepolitimester Ingmar Farstad.

Økt årvåkenhet

Politipatruljene har fått beskjed om økt årvåkenhet, og alle patruljebilene har såkalt fremskutt lagring av våpen. Det betyr at våpnene er låst ned i et skrin inne i politibilene, og tas eventuelt i brukt etter instruks fra operasjonslederen.

– Politipatruljene har en liste med forhold som vi er spesielt oppmerksomme på, men jeg vil ikke kommentere noe mer om detaljene rundt dette, sier Farstad.