Ingen kan skaffe en rullestol til Karl Abel (11)

Familien Sandvik Karlsen har fortvilet prøvd å skaffe en rullestol til sønnen Karl Abel etter at han brøt lårhalsen i skitrekket. Svarene de har fått fra hjelpemiddelsentralene og sykehusene har sjokkert familien.

Karl Abel Sandvik Karlsen

LÅRHALSBRUDD: Her ligger Karl Abel på St. Olavs Hospital i Trondheim. Fremdeles uten rullestol.

Foto: PRIVAT

Tidligere i påsken brakk elleve år gamle Karl Abel Sandvik Karlsen lårhalsen på skiferie med familien på Hafjell i Oppland.

Gutten ble fløyet til St. Olavs Hospital og operert og siden den gang har familien desperat prøvd å få tak i en rullestol og få fraktet gutten trygt hjem til Kristiansund.

Hjelpemiddelsentralene i Kristiansund, Molde og Ålesund er stengt i påsken og svarene Leif Inge Karlsen, Karl Abels far, har blitt møtt med når han har kontaktet de og fylkets sykehus, har sjokkert han.

– Det beste svaret jeg har fått er at vi måtte ha skaffet en rullestol før påsken startet, forteller han til NRK.

– Det er ingen som kan planlegge en ulykke, sier faren oppgitt om ulykken som inntraff etter at påskeferien var i gang.

– Ingen tar ansvar

På sykehuset i Trondheim har de to rullestoler, men de må de ha der. Dermed leter familien fortvilet videre etter en ledig rullestol.

–Vi har prøvd i to til tre dager og få tak i en rullestol til gutten, men det er ingen som tar ansvar. Alt er stengt, sier Karlsen.

Familien håper å få returnert med Karl Abel til Kristiansund lørdag eller søndag, men uten en rullestol blir turen vanskelig.

– Hele situasjonen er nesten komisk. Vi har prøvd lenge, men må vel kjøpe en selv. Men rullestolforretningene er jo stengt, sier faren og håper at det tilfeldigvis skal dukke opp en melding fra noen som har en stående ubrukt og til låns.

NRK har ikke lykkes med å få svar fra sykehuset eller hjelpemiddelsentralen i kveld.

Flere skader i år

Ifølge Røde Kors har flere blitt skadet i påsken hittil i år enn på samme tid i fjor, skriver NTB.

Til sammen er det blitt rapportert inn 544 personskader til Røde Kors så langt i påsken og langfredag har vært den travleste dagen med totalt 79 skader. Det varierende været skal være hovedårsaken til de mange skadene.

Antall skader i landets skitrekk og fjell på samme tid i fjor var 509.