NRK Meny
Normal

Ingen forbindelse til innbruddsbølgen

Natt til onsdag ble innbruddstyver tatt på fersken ved Dombås. Bilen de kjørte tilhører en mann fra Ålesund, men kan ikke knyttes til innbruddsbølgen i fylket i påsken.

Innbrudd i butikk i Ålesund

INNBRUDD: Politiet meldte om flere innbrudd i påskeuka. Også en klesbutikk i Ålesund ble brutt inn i.

Foto: Frode Berg / NRK

En hvit VW Transporter ble sett i sammenheng med innbruddet på Dombås, og onsdag morgen ble bilen stoppa noen mil lenger sør. Tre personer fra Litauen ble arrestert.

Politiet i Gudbrandsdalen forteller til smp.no at eieren av bilen er fra Ålesund, men at han ikke var blant de arresterte.

Politiet har grunn til å tro at det er disse tre som stod bak tyveriet på Dombås i natt. En lys varebil var også etterlyst i sammenheng med innbruddsbølga på Sunnmøre i påska, men ifølge politiet skal det ikke være en forbindelse mellom disse inbruddene og den stjålne bilen på Dombås.

– Så langt er det ingenting som tyder på at dette er samme gjerningspersoner, sier etterforskningsleder i politiet, Robert Hjelmeset til NRK.

Kan være sammenheng

Tirsdag kveld blei det oppdaget enda et tyveri i fylket. Sølvtøy og smykker hadde blitt stjålet fra en enebolig i Tomrefjorden. Det er det niende innbruddet politiet har fått melding om.

– Vi er i en tidlig fase i etterforskningen og har fått inn veldig mange tips som vi skal gå gjennom og undersøke, sier Hjelmeset.

– Vi er i ferd med å innhente video fra overvåkningskameraer som er i nærheten av innbruddsstedene, legger han til.