Ingen forbindelse til innbruddsbølgen

Natt til onsdag ble innbruddstyver tatt på fersken ved Dombås. Bilen de kjørte tilhører en mann fra Ålesund, men kan ikke knyttes til innbruddsbølgen i fylket i påsken.

Innbrudd i butikk i Ålesund

INNBRUDD: Politiet meldte om flere innbrudd i påskeuka. Også en klesbutikk i Ålesund ble brutt inn i.

Foto: Frode Berg / NRK

En hvit VW Transporter ble sett i sammenheng med innbruddet på Dombås, og onsdag morgen ble bilen stoppa noen mil lenger sør. Tre personer fra Litauen ble arrestert.

Politiet i Gudbrandsdalen forteller til smp.no at eieren av bilen er fra Ålesund, men at han ikke var blant de arresterte.

Politiet har grunn til å tro at det er disse tre som stod bak tyveriet på Dombås i natt. En lys varebil var også etterlyst i sammenheng med innbruddsbølga på Sunnmøre i påska, men ifølge politiet skal det ikke være en forbindelse mellom disse inbruddene og den stjålne bilen på Dombås.

– Så langt er det ingenting som tyder på at dette er samme gjerningspersoner, sier etterforskningsleder i politiet, Robert Hjelmeset til NRK.

Kan være sammenheng

Tirsdag kveld blei det oppdaget enda et tyveri i fylket. Sølvtøy og smykker hadde blitt stjålet fra en enebolig i Tomrefjorden. Det er det niende innbruddet politiet har fått melding om.

– Vi er i en tidlig fase i etterforskningen og har fått inn veldig mange tips som vi skal gå gjennom og undersøke, sier Hjelmeset.

– Vi er i ferd med å innhente video fra overvåkningskameraer som er i nærheten av innbruddsstedene, legger han til.