Ina (21) hjem til Averøya

Mange er på veg hjem til jul, og for noe er dette spesielt kjærkomment. Ina Rangønes Libak (21) ble truffet av fem skudd på Utøya 22. juli. Sent i natt kom hun hjem til Averøya for første gang etter terrorangrepet.

Ina Rangønes Libak

Ina Rangønes Libek (21) hadde alle marginer på sin side da terroristen skjøt henne fem ganger. Likevel er Ina blant de heldige og får komme hjem til jul.

Foto: Roar Strøm / NRK

Aldri har vær og vind smakt bedre. Sørvesten er i ferd med å hisse seg opp på Hustadvika. Ina ble skutt på Utøya, og i natt kom hun hjem til Averøy for første gang etter terrorhandlingene 22. juli.

– Det er dette som er julen for meg. Det er fint med kulde og snø i Oslo, men det er ingenting sammenlignet med storm på julaften, forteller Rangønes Libak.

Les også:

Tilbake til hverdagen

Ina nådde så vidt flyet hjem etter å ha deltatt i minnemarkeringa i Oslo Domkirke i går kveld. Livet begynner sakte, men sikkert å komme tilbake til normalen til tross for sterke smerter døgnet rundt.

– Jeg ble skutt veldig tidlig inne i hovedhuset, men vennene mine hjalp meg på en utrolig måte. Det er hele grunnen til at jeg lever i dag.

Utøya med rose foran

Jula blir aldri den samme

– De la strener på alle sårene mine og lagde kompressorer av klærne sine. Så holde de dem på plass i 1,5 timer, forteller Rangønes Libak.

21-åringen hadde alle marginer på sin side da terroristen skjøt henne fem ganger. Likevel er Ina blant de heldige, men jula blir aldri den samme. Hun kjenner så mange som ikke får sine hjem til jul.

– Vi som var der kommer aldri til å glemme dem. Og særlig i julen kommer det til å være ekstra sterkt. Det er viktig at vi passer litt ekstra på hverandre nå i jula, forteller Rangønes Libak.