Ildsjelene må betale regninga

Tidkrevende reguleringsarbeid i Ålesund kommune gjør bygginga av hoppanlegg og idrettshall i Spjelkavik 400.000 kroner dyrere. Regninga går til idrettslaget.

Sen kommunal saksgang i Ålesund gjør bygginga av hoppanlegg og idrettshall i Spjelkavik 400 tusen kroner dyrere. Regninga går til idrettslaget , men kunne vært unngått hvis reguleringsarbeidet hadde gått raskere.

Ålesund kommune får gratis idrettsanlegg takka være kjempeinnsats fra ildsjeler i Spjelkavik idrettslag.

Ildsjelene i Spjelkavik idrettslag jobber på dugnad og har skaffet midler til hall og ny hoppbakke gjennom stat, fylke og sponsorer.

Ålesund kommune får et gratis idrettsanlegg takket være kjempeinnsats, men tidkrevende reguleringsarbeid gjør anlegget dyrere.

Bygging av ny hall i Spjelkavik

Det jobbes med ny hall og ny hoppbakke i Spjelkavik i Ålesund.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

For to år siden søkte ildsjelene i Spjelkavik idrettslag Ålesund kommune om å flytte bekk og tursti for å realisere drømmen. Nemlig en stor flerbrukshallen som de vil bygge nedenfor fyllinga. Men da svaret endelig kom, var det negativt.

– De forholder seg til lover og regler. Det er ikke ferdig regulert og de vil ikke si ja før det er på plass, sier utbyggingsleder Geir Eide.

– Ting tar tid

Ordføreren i Ålesund sier ting tas i riktig rekkefølge.

– Nå har vi et strekt oss langt for å hjelpe til med få på plass hoppbakkene som ligger rett ved siden av. Nå er det utbyggerne selv som ber om å få bygge en hall og det må en reguleringsendring til, sier Bjørn Tømmerdal (H).

Ordfører i Ålesund, Bjørn Tømmerdal

– Ting må tas i riktig rekkefølge, sier ordfører i Ålesund, Bjørn Tømmerdal.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

– Ting tar tid, men vi prøver å få denne planen fortest mulig ut av oppstartsfasen for å behandle den. For alle vil jo ha en ny og stor hall i Spjelkavik.

For idrettslaget betyr den lang saksbehandlingstida at store stein og jordmasser må først kjøres vekk og siden hentes tilbake. Da forsvinner også penger til lys og skitrekk i hoppbakken.

– Det syns vi er dumt når vi satser så mye som vi gjør for å lage et anlegg for ungdommen, sier Geir Eide.