NRK Meny
Normal

Ikke tillit til Kinserdal eller Haga

Hovedtillitsvalgte ved tre av fire sykehus har ikke tillit til Stein Kinserdal og Daniel Haga etter høringen.

Stein Kinserdal og Daniel Haga

Styreleder i Helse Møre og Romsdal, Stein Kinserdal og administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Daniel Haga.

Det kommer fram av et brev som de hovedtillitsvalgte legene Margaret Sævik Lode (Ålesund), Odd Frode Aasen (Volda) og Ralph Herter (Kristiansund) har sendt styret i Helse Møre og Romsdal etter kontrollhøringen i Stortinget, skriver Tidens Krav.

«Hovedargumentet for lokalisering på Hjelset ble ideen om clustersykehus, et konsept som lå utenfor mandat og som ikke er utredet. Det er snakk om å innføre ny sykehusstruktur i fylket uten at det er utredet eller politisk behandlet. Dette må stoppes før det får gå for langt», krever de de tillitsvalgte.

«Vi gjentar vår manglende tillit til styreleder i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge, og konstituert direktør i Helse Midt-Norge. Store grupper av de ansatte har mistet tilliten til prosessen og er usikker på hva som egentlig er vedtatt. Det er snakk om en stor investering og sykehusstrukturen langt inn i fremtiden, så vi ønsker at spørsmålet belyses og vedtaket omgjøres», skriver de hovedtillitsvalgte i brevet.

Styreleder Stein Kinserdal valgte tirsdag kveld, for øvrig samme kveld som styret mottok brevet, å utsette styrets evaluering av blant andre hans innsats til det er nærmere juridisk avklart om det er grunnlag for å lukke evalueringen for offentligheten.