Hopp til innhold

Ikke skremt av dystre spådommer om boligmarkedet

Selv om boligsalget stuper og spådommene er dystre for boligmarkedet, så setter ikke Grand Fiære-utbyggerne i Molde bremsene på.

Grand Fiære Utvikling

Dystre spådommer om boligmarkedet skremmer ikke utbyggerne av Grand Fiære i Molde.

Foto: Grand Fiære Utvikling

Grand Fiære er fylkets største utbyggingsprosjekt av boliger. Grand Fiære er planlagt å bli den nye bydelen i Molde rett øst for fergeleiet. Utbyggerne planlegger å sette opp 350 boliger pluss næringsareal. Interessen har vært stor for det sentrumsnære prosjektet, og daglig leder Jan Petter Storetvedt tror ikke dystre spådommer om boligkrakk og usikkerhet om boligpriser skremmer kjøperne.

Jan Petter Storvedt

- Rom for et prosjekt som Grand Fiære i ethvert marked, tror Jan Petter Storetvedt i GRand Fiære Utvikling AS

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

– Vi tar det med ro. Vi tror at når vi får unnagjort våre prosesser så vet vi mer om hvordan markedet ter seg her lokalt, så da får vi ta stilling til det i form av hvor store byggetrinn vi starter på, sier han.

Storetvedt sier at om de skal selge 350 enheter, så er de nødt å ha leiligheter for alle folk, i alle situasjoner.

– På samme måte som antall enheter i hvert byggetrinn vil bli bestemt av markedet, så vil også sammensetninger i leilighetene blir bestemt av markedet.

Fått klager på prosjektet

Klager på Grand Fiære-prosjektet fra naboer, blant annet på høyden av bygningene, forsinker oppstarten på prosjektet som trolig ikke blir før tidlig i 2015.

Fylkesmannen behandler nå klager fra naboer og andre interessenter. På grunn av habilitet har fylkesmannen i Møre og Romsdal overlatt saken fylkesmannen i Sør- Trøndelag.

Men Storetvedt tror ikke klager vil forsinke eller stoppe prosjektet.

– Det tror jeg ikke. Det er en prosess vi var forberedt på.

– Vi tror Grand Fiære er et viktig prosjekt for Molde by. Med de kvalitetene prosjektene har, med den gode beliggenhet, er det noe det er plass til i enhver by, sier han.