Ikke overrasket over radikalisering i Ålesund

Ordføreren i Ålesund ble ikke sjokkert da han fikk vite at hans kommune må innføre tiltak mot radikalisering av ungdom.

Ordfører i Ålesund, Bjørn Tømmerdal

Ordfører i Ålesund, Bjørn Tømmerdal, er ikke overrasket over at Ålesund er blant kommunene som får beskjed fra statsministeren om å sette inn tiltak mot radikalisering.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

I forrige uke kom det frem at statsminister Erna Solberg (H) ber 23 norske kommuner om å innføre tiltak i kampen mot radikalisering av ungdom.

Bakgrunnen for dette er advarsler fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om manglende beredskap eller forebyggende aktivitet flere steder.

Kom ikke som en overraskelse

Ålesund er en av disse kommunene som er bedt om å innføre tiltak i kampen mot radikalisering.

Ordfører i Ålesund, Bjørn Tømmerdal, var ikke overrasket over at Ålesund er en av byene som får brev fra statsministeren.

– Vi må prøve gjøre det beste ut av det statsministeren har som intensjon. Jeg vil ta med meg hennes råd til det lokale politirådet, forteller ordføreren.

Han mener at de må begynne å lete etter dette i skolene. Han nevner at det kom frem under rettsaken etter 22. juli at en av de involverte kom fra Ålesund.

Tar tak i problemene

Ålesund, Sula og Giske har tidligere fått en brei innføring i hvordan PST vurderer graden av radikalisering på Sunnmøre.

– Begrepet radikalisering kjenner ingen kommunegrenser. Det handler om veskt av uønskede elementer i kommunene.

10. november skal Tømmerdal i møte med det lokale politirådet. Da vil han skape en diskusjon og også få flere til å snakke om temaet.