Normal

Møter i retten for slag mot NAV-ansatt

I Sunnmøre tingrett denne uken gjennomføres den fem dager lange rettssaken mot mannen som blant annet slo og truet en NAV-ansatt i august i fjor.

Sunnmøre tingrett

Mannen i 30-årene – som er en kjenning av politiet – skal denne uken forklare seg for Sunnmøre tingrett om trusler og vold mot en NAV-ansatt i fjor. Bildet stammer fra en tidligere rettssak.

Foto: Ina Kristin Lindin / NRK

Mandag 26. august 2013 ble det full utrykning til NAV-kontoret på Moa i Ålesund da en mann i 30-årene gikk amok.

Mannen hadde oppsøkt kontoret for å treffe sin saksbehandler, men fikk beskjed om å forlate stedet ettersom sistnevnte ikke var til stede.

Den tiltalte skal deretter ha gått berserk, og slått avdelingslederen i ansiktet med knyttet hånd. Mannen – som er en kjenning av politiet – skal så ha løftet opp en stol og truet avdelingslederen med å utøve mer vold mot hans person.

Psykisk helsevern

I den fem dager lange rettssaken – som går av stabelen i Sunnmøre tingrett denne uken – er mannen i 30-årene også tiltalt for å ha tatt kvelertak på en annen person ved en annen anledning, samt vært i besittelse av narkotika.

Ifølge tiltalen skal mannen ha vært psykotisk under voldshandlingene.

Aktor Magne Nyborg har lagt ned påstand om overføring til tvunget psykisk helsevern.

Flere trusseltilfeller mot NAV

Dette er ikke første gang NAV opplever trusler og andre hektiske tilstander. 15. mars 2013 ble NAV-kontoret i Ålesund sentrum evakuert etter en bombetrussel.

Så sent som 22. januar i år slo også en annen mann seg vrang på et NAV-kontor i Hareid. Ifølge Vikebladet truet også han de ansatte med vold.

Etter den førstnevnte episoden på Moa-kontoret, sa leder Berit Overøye i NAV Ålesund at de ville sette i verk tiltak for å hindre nye episoder.

– Dette var en helt uakseptabel situasjon, og vi vil diskutere den fysiske utformingen på samtalerommene våre. Dessuten vil vi øve hyppigere på tilsvarende situasjoner, samt avvente det som måtte komme av sentrale retningslinjer, sa Overøye til NRK.