NRK Meny
Normal

I full gang med årets Rosa sløyfe-aksjon

Over 1.500 mennesker deltok i Rosa sløyfe-aksjonens lunsj i Oslo. Lørdag har det vært stands rundt om i landet. – Det har vært mange folk innom, sier Anne-Barbro Nygård i Brystkreftforeningen i Ålesund og Omegn.

Rosa sløyfe-aksjon 2015

Rosa sløyfe-aksjonen startet nå i oktober.

Foto: Anders Fehn / NRK

Over 1.500 mennesker hadde møtt opp da Brystkreftforeningen og Kreftforeningen inviterte til verdens lengste rosa lunsj i Oslo sentrum lørdag. Dette ble gjort i solidaritet for dem som lever med uhelbredelig brystkreft.

– Dette ble sterkt, og en stor begivenhet. Tusen takk til alle som deltok og viste solidaritet med dem som lever med uhelbredelig brystkreft, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Kreftforeningen arrangerer Rosa Sløyfe-lunsj på Karl Johan i Oslo lørdag.

Kreftforeningen arrangerte Rosa Sløyfe-lunsj på Karl Johan i Oslo lørdag.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Rosa sløyfe-aksjonen startet nå i oktober. Rundt om i landet har det vært flere stands denne lørdagen. Anne-Barbro Nygård i Brystkreftforeningen i Ålesund og Omegn sier det har vært mange folk innom på informasjonsstandene.

– Folk er utrolig engasjerte. Veldig mange kjenner eller vet om noen som har eller har hatt brystkreft, sier hun.

Over 40,000 nordmenn har eller har hatt brystkreft. Nærmere 18,000 fikk diagnosen for mer enn 10 år siden.

– I årets aksjon retter vi søkelyset på dem som lever med uhelbredelig brystkreft. Til tross for stadig bedre prognoser, er det fortsatt én av fire brystkreftrammede som ikke blir friske. Mange med uhelbredelig kreft fremhever viktigheten av å bruke verdifull tid sammen venner og familie. Vi håper å inspirere det norske folk til å gjøre det samme, sier Anne Lise Ryel.