Hydro Sunndal skal bli blant dei største i verda

Rundt 240 millioner kroner investerer Hydro i aluminiumverket på Sunndal. Målet er å øke produksjonen med om lag 15 000 tonn.

Norsk Hydro på Sunndalsøra

Hydro investerer ca 240 millioner kroner på verket i Sunndal.

Foto: Bjørn Sigurdsøn, Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

Det skal skje i løpet de neste tre årene, og tilsvarer en økning på over 40 tonn per dag.

– Dette er et viktig steg for oss på veien mot å bli blant de mest produktive aluminiumverkene i verden, sier fabrikksjef Eivind Mikalsen.

I tillegg til produksjonsøkningen i Sunndal er dette også en bidragsyter til Hydros mål om å øke produksjonen ved norske aluminiumverk med 100 000 tonn frå 2015 til 2025.

De første 50 000 tonnene skal realiserer ved bruk av kjent teknologi og eksisterende løsninger. For å få til det resterende skal Hydro ta i bruk elementer frå en teknologipilot som selskapet bygger på Karmøy.

Ny støpelinje

Eivind Mikalsen

– Investeringene gjør det mulig å vokse ytterligere, sier fabrikksjef Eivind Mikalsen.

Foto: NRK

Kapasitetsøkning og utbedringer og fjerning av flaskehalser i karbonanleggene er stikkord Hydro selv bruker i forbindelse med den nye investeringen.

– For å øke strømstyrken og dermed produksjonen vår, må vi gjennomføre en del modifikasjoner og investeringer i eksisterende og nytt utstyr, forklarer Mikalsen.

I tillegg investerer Hydro Sunndal i en tredje produksjonslinje for støpelegeringer. Det skal gi bedriften fleksibilitet til å produsere det kundene trenger og som gir best betalt. Denne linkjen skal være klar til tredje kvartal i 2018.

Størst i Europa

I fjor produserte Hydro Sunndal nesten 15 kilo aluminimusprodukter per sekund. Med det var bedriften Europas desidert største aluminiumverk. I hovedsak blir det produsert støpelegeringer og pressbolt, og metallet brukes mest i transportsektoren og i bygg- og anleggsindustrien.

– Investeringene nå viser at det målrettede arbeidet som er gjort i Sunndal lønner seg, og at Hydro satser på oss når vi leverer gode resultat, sier Mikalsen.

Hydro aluminium Sunndal

Hydro Sunndal er allerede størst i Europa, men vil bli enda større.

Foto: Nyhetsspiller