Hvilepuls på 40

Folk fra hele landet kjemper om å bli landets mest avslappa person.

Avslappede deltakere fra hele landet møtes på St. Hanshaugen for å konkurrere.

Avslappede deltakere fra hele landet møtes på St. Hanshaugen for å konkurrere.

Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Konkurransen skal foregå lørdag 22.august.

I hardtrening

Møre og Romsdals offisielle utøver har ligget i hardtrening og trent yoga store deler av sommeren.

- Målet er å stikke av med NM-tittelen som Norges mest avslappede person, sier Lars Gunnar Orvik fra Molde.

- Dette er tredje året på rad at vi arrangerer NM i Slappa. I år har vi mange spennende deltakere, og vi gleder oss til å komme i gang med mesterskapet, sier Marit Lynes, som er informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon.

Trent yoga

Deltakere fra store deler av landet har meldt seg på NM i Slappa via konkurransens hjemmeside, og ifølge arrangøren ligger det an til å bli ny rekord.

Orvik har ladet opp til norgesmesterskapet på en helt spesiell måte.

- Jeg har trent mye yoga og har en hvilepuls på mellom 40 og 44 etter at øvelsene er gjennomført. Dette håper jeg kan hjelpe meg med å vinne norgesmesterskapet, sier Orvik.

Moldenseren forteller at han meldte seg på arrangementet av flere grunner.

- Det er jo spennende å se hvor lav hvilepuls jeg klarer å oppnå. I tillegg synes jeg det er bra at noen tar initiativ og arrangerer et norgesmesterskap for alle, der litt andre ferdigheter teller. Dette er et rolig og behagelig arrangement der ingen taper, sier han.

Pulsen avgjør

I NM i Slappa er det nemlig hvilepulsen som avgjør hvem som går helt til topps. Deltakerne får slappe av i fem minutter, mens en sykepleier måler pulsen. Den med lavest gjennomsnittspuls vinner.

- Du skal være i ganske god form for å kjempe om gullet. Fjorårets vinner var helt nede i 46 slag i minuttet, noe som er imponerende med tanke på at vanlig hvilepuls gjerne ligger på rundt 60 slag i minuttet, sier Lynes.