Hva velger du? Jazz eller Tall Ship?

Det blir tidenes arrangementskollisjon i Møre og Romsdal til sommeren. Molde Internasjonale Jazzfestival og The Tall Ships Race i Ålesund skal konkurrere om det samme publikum fem dager i juli.

Cuytty Sark Tall Ships Races i Ålesund 2001.

Cutty Sark The Tall Ships Race i Ålesund 2001.

Foto: NRK

Seilskuter i Ålesund og jazz i Molde kolliderte i 2001. Nå skjer det igjen. Seilasen The Tall Ships Race ankommer Ålesund i samme uka som jazzparaden går i Molde. Begge byene kjemper for å fylle gatene med folk.

Les alt om Tall Ship Race 2015

Les alt om Moldejazz 2015

Moldejazz åpner 13. juli og varer til lørdag 18. juli. Tall Ship Race starter onsdag 15. juli og avsluttes lørdag 18. juli.

I 2001 trakk arrangementet Cutty Sark om lag 250.000 besøkende til Ålesund de dagene festen pågikk. Det er forventet like stort besøk i år.

Ikke konkurrenter

Anne-Bente Skjellum

Informasjonssjef Anne-Bente Skjellum i Ålesund kommune.

Foto: NRK

– Jeg ser ikke på Moldejazz som vi konkurrenter. Vi har to parallelle arrangement som trekker folk til Møre og Romsdal, sier informasjonssjef i The Tall Ships Race, Anne- Bente Skjellum.

Oppfatningen deles også av dem som står bak Moldejazz. De velger å se positivt på at det er to store begivenheter samtidig. I 2001 var det seilskutene som stjal publikum fra Molde. Moldejazz opplevde svikt i billettsalget, med færre folk i byen.

Daglig leder Hans-Olav Solli

Daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli.

Foto: NRK

–Det kan jo hende at det kommer flere kulturinteressert mennesker til fylket fra hele landet når de ser at det skjer så mye bra her i uke 29, sier daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli.

– Jazzfestivalen er på mange måter hele fylkets festival. Vi håper publikum fra både Nordmøre, Romsdal og Sunnmøre finner oss denne uken, sier Solli

Informasjonssjefen i Ålesund håper også at folk benytter sjansen til å besøke begge arrangementene.

– Det er en og en halv time mellom de to byene. Det går fint an å få med seg begge arrangementene, og jeg håper Moldejazz ikke får problemer på grunn av The Tall Ships Race, sier Skjellum.

MoldeJazz arrangeres samme uke som Tall Ships Races i Ålesund