Hopp til innhold

Hurtigrutene klarer ikke å legge til kai

Stormen langs kysten skaper problemer for både sørgående og nordgående hurtigrute.

MS Nordkapp

HURTIGRUTEN: MS Nordkapp går videre fra Molde havn i kveld. Den klarte ikke å legge til kai på grunn av uværet. ILLUSTRASJONSBILDE.

Foto: Atle Markeng / NRK

Både MS Spitsbergen og MS Nordkapp ligger for øyeblikket i Molde havn, men klarer ikke å legge til kai på grunn av full storm og høye bølger i området.

MS Spitsbergen var på vei nordover mot Trondheim, men blir nå liggende i Molde havn til i morgen og går til kai i byen da. Avgangene til Kristiansund og Trondheim er dermed innstilt.

Sørgående hurtigrute, MS Nordkapp, har støtt på de samme problemene med været. Vinden herjer fremdeles ganske kraftig langs kysten av Møre og Romsdal, og avgangen til Molde er derfor kansellert. Skipet går videre tirsdag kveld og regner med å være i Bergen rundt kl. 18.00.

– Passasjerene som skulle av i Molde må dessverre bli med videre, da stormen er for sterk til at vi kan legge til kai. Vi må sette sikkerheten først, forteller kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten til NRK.

Flere problemer i fylket

YR.no sendte tirsdag ut OBS-varsel med meldinger om full storm med vindkast på 25 m/s langs deler av kysten.

Uværet har skapt problemer flere steder i fylket i løpet av kvelden. Taket på en grillhytte på Stranda blåste av og sperret deler av fylkesvei 60 tidligere i kveld, og på Vestnes blåste en informasjonstavle ned ved Furnes fergekai.

Fylkesveg 655 på strekningen mellom Ørsta og Tryggestad er tirsdag kveld stengt på grunn av været.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL