NRK Meny
Normal

Hurtigruta «Trollfjord» måtte snu flere ganger inn mot Ålesund

– Det var en unnamanøver på grunn av vinden. Dette er helt vanlig, opplyser Hurtigruta.

Hurtigruta Trollfjord

Hurtigruta «Trollfjord» måtte snu flere ganger på vei inn Hessafjorden til Ålesund lørdag.

Foto: Unni Furnes

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Trollfjord snur på fjorden.

Her snur Hurtigruta.

Foto: Unni Furnes

– Den kom inn fjorden og baksa veldig og så begynte den på snu. Den prøvde så å gå ut fjorden, men så snudde den igjen. Det sier Unni Furnes som stod i stuevinduet på Hessa og så på.

Hun sier at båten gikk 180 grader rundt to ganger.

– Plutselig så kom den rett mot Hessa. Jeg ble helt sjokkert og trodde den skulle komme rett opp i fjøra her, sier Furnes.

Hun sier at hurtigruta hadde problemer i hvert fall ett kvarter, og kanskje til og med en halvtime.

Vanlig prosedyre

Purser på «Trollfjord», Martin Adolfsen sier at de nå er lagt til kai i Ålesund og at det ikke var noe dramatikk knyttet til hendelsen.

– Det var en unnamanøver fordi det var så sterk vind. Siden ekstremværet «Ole» herjer så tar vi forholdsregler. Dette er helt vanlig prosedyre.

– Vi annonserte det ikke for gjestene en gang for dette er så vanlig. Vi er en time forsinket, men vi vil gjerne at folk skal få nyte Ålesund, så vi ligger her en ekstra time, sier han.

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.