Sjekk «voffor» hunden Einar har blitt en hit på sosiale medier

Med kjappe replikker og en herlig innstilling til livet har hunden «Einar The Frenchie» blitt en hit på sosiale medier med over 6.000 følgere på Facebook og Instagram.

Einar The Frenchie

De siste seks månedene har antall følgere på sosiale medier steget jevnt og trutt på Einars profil.

Foto: Stian Grytten

– Nå har det blitt så sprø tilstander at folk til og med stopper oss på gata og spør om det er Einar vi går tur med, fordi de følger ham på Instagram. Det er rart, men kjempegøy, sier matfar Stian Grytten.

Ålesunderen bor i Oslo med samboeren, og sammen har de fått en aldri så liten nettkjendis i hus.

Einar The Frenchie - Stian Grytten

– Han er jo objektivt sett verdens kuleste og rareste hund, sier matfar Stian Grytten. Her med hovedhunden ved sin side.

Foto: Stian Grytten

Med 6.000 følgere har den franske bulldoggen Einar (4) nemlig tatt av på nett og sosiale medier under kunstnernavnet «Einar The Frenchie».

Med en kul og avslappet holdning, lykkønskninger til sine følgere i de tusen hjem, samt artige situasjonsbilder med alle mulige ansiktsuttrykk hanker han inn tresifret antall likes og kommentarer for hvert bilde eller video som blir delt.

«When nothing goes right .... Go left! Stay cool and have an amazing Thursday!» - Einar

Internasjonalt nettfenomen

– Han er jo objektivt sett verdens kuleste og rareste hund. Einar har alltid hatt personlighet, med masse rare ansiktsuttrykk og fakter. Alle ler av ham, og synes han er unik og spesiell, sier Grytten med latter i stemmen.

Og det var nettopp Einars sosiale ferdigheter og uttrykk som gjorde at Grytten og hans bedre halvdel opprettet kjæledyrets Instagram og Facebook-konto for ca. ett år siden.

De siste seks månedene har Einar blitt stadig mer populær, og nå har han «gone viral» som Grytten og det internasjonale nettsamfunnet sier når et nettfenomen blir født.

– Nå har han jo følgere fra hele verden, og hvert bilde får mellom 500 og 1.000 likes. Det er jo veldig kult å få tilbakemeldinger på barnet sitt, hehe.

(Saken fortsetter under bildegalleriet)

Einar blir headliner

Og akkurat som i menneskeverdenen, gir kjendisstatus tilbud fra fjern og nær.

Einar The Frenchie

«When nothing goes right .... Go left! Stay cool and have an amazing Thursday!», kommenterer Einar på sin Facebookprofil.

Foto: Stian Grytten

Det siste halvåret har Einar fått være med på fotoshoot med Bente Lyon på luksushotellet The Thief i Oslo i regi av fotografen Marcel Leliënhof.

Einar har også vært veskemodell for Mulberry, samt fått forespørsel om å figurere i en barne-tv-serie på nettet.

I september er «The Frenchie» det store trekkplasteret på Oslo Pet Show i Telenor Arena. Det betyr at Einar er spydspissen i markedsføringen, der han er avbildet på både plakater og kinoreklame.

– Det er sinnssykt gøy og rart. Arrangørene bak Oslo Pet Show fant oss på Instagram, og det blir et gedigent opplegg med Einar som ambassadør.

– Så når dere går ut med ham så er det Einar som er stjerna, og dere som er vedhenget?

– Hehe, ja faktisk! Han blir som en person, sier Grytten, og opplyser at kjendisen i skrivende stund ligger på saueskinnet sitt på stua og tar en blund.

Det tar jo på å være kjendis, må vite.

Se en av de første Einar-videoene som tok av på nettet: