Normal

Høyre valgte Hafast

Møre og Romsdal Høyre mener den fremtidige kryssinga av Storfjorden bør skje mellom Hareid og Sula.

Fylkesårsmøte i Møre og Romsdal Høyre
Foto: Trond Vestre / NRK

Det er klart etter at fylkesårsmøtet søndag vedtok en resolusjon om E39 som innebærer at partiet velger Hafast.

19 av representanter på fylkesårsmøtet stemte for et forslag om ikke å ta stilling til valg av trase.

Tydelig

Anders Rise

Hareid-ordfører Anders Rise mener fylkesårsmøtet i Høyre har gitt et tydelig signal.

Foto: Trond Vestre / NRK

Ordføreren i Hareid, Anders Rise, er glad for at partiet valgte å være tydelig.

– Det var veldig viktig at vi var så tydelige. Det har fylkestinget vært, det har NHO vært og det har de fleste kommunene vært. De har pekt på Hafast. Nå føler jeg at debatten er lagt død. Vi trenger ikke mer tvil nå. Vi må stå samla omd et vi er blitt enige om, sier Anders Rise.

I et Høyre som seiler i medvind og har rekordoppslutning på meningsmålingene var dette en av de få sakene som skapte temperatur under fylkesårsmøtet.

– Burde vært nøytrale

Politikere fra Ørsta og Sykkylven gikk på talerstolen og ba fylkesårsmøtet om ikke å velge trase, men la det stå åpent om den fremtidige fjordkryssinga skal skje over Sulafjorden eller Storfjorden.

Men de måtte skuffet registrerer at et overveldende flertall gikk inn for Hafast som innebærer kryssing mellom Hareid og Sula

Petter Lyshol

Ordføreren i Sykkylven, Petter Lyshol, var skuffet over vedtaket på fylkesårsmøtet.

Foto: Trond Vestre / NRK

Jeg synes at fylkesårsmøtet i Høyre kan ha et litt mer nøytralt syn på fjordkryssinga. Jeg har selvfølgelig full forståelse for at folk kjemper for sitt syn, men jeg trodde vi kunne være så nøytrale i formuleringene i dette tilfellet at vi sa at vi enten skal krysse enten Sulafjorden eller Storfjorden, sier ordføreren i Sykkylven, Petter Lyshol.

Lyshol sa at han trodde Høyre ville kunne bli straffet av velgerne i Ørsta/Volda området dersom fylkesårsmøtet valgte å satse på Hafast, men det gjorde lite inntrykk.

- Blir ikke straffet

– Jeg er overrasket over at noen trekker slike konsekvenser av denne saken, sa Knut Anders Oskarsson fra Ålesund.

Heller ikke Hareid-ordføreren Anders Rise tror Høyre vil støte fra seg velgere i Ørsta/Volda området som følge av at partiet har valgt trase.

- Nei, det tror jeg ikke. Dette er jo ikke noe Høyre er alene om. Bortsett fra SV som er mot et fergefritt E39 så har vel de andre partiene også pekt på Hafast. Så dette er vel ikke noe spesielt for Høyre, sier Anders Rise.