NRK Meny
Normal

Se hele sendingen fra Borgundfjordfisket her

Har du fulgt med på Borgundfjordfisket? Her kan du se hele sendingen på nytt.

Her kan du se hele sendingen fra Borgundfjordfisket 2014.

Mye har skjedd i løpet av de fem timene NRK har vært i Borgundfjorden. Flott vær, mye fisk og godt humør.

NRK på fiske

1. Borgundsfjordfisket er i gang. Mange spente deltagere er med NRK ut på fjorden.

Foto: NRK

Første fisk i Borgundfjordfisket 2014

Den første fisken!

Foto: NRK
fiskeknuter borgundfjordfisket

Skoleelever fra Hessa barneskole lærer om spleising og knyting.

Foto: NRK
Mindor Klauset

Kokken Mindor Klauset stod på Slinningsodden hele dagen for å tilberede den ferske torsken.

Foto: NRK
Jan einarsen

Jan Einarsen fortalte at til og med torsken har egne dialekter.

Foto: NRK
1. Klokka 09:00.
Dagen startet med en stor gjeng på Slinningsodden i Ålesund. Og allerede førti minutter senere fikk de den første fisken i båten.

2. Klokka 10:30. Skipper Stein Magne Hoff fortalte om alle de gode fiskeplassene i området. Det har vært tykt med båter i Borgundfjorden hele tirsdag, og skipperen gjetter at det nærmer seg 100 båter. Han er taktisk når han fisker – han vil nemlig ikke avsløre hvor det er mest fisk for de andre båtene.

3. Klokka 10:53. Skoleelever fra Hessa barneskole lærer om spleising og knyting. Læremesterne var fra «Spleiselaget» i Sykkylven, som er eksperter på kystkultur. Mennene er også veldig flinke til å strikke sjøvotter.

4. Klokka 10:58. Kokken Mindor Klauset står klar med panner og forkle på Slinningsodden. Han tilbereder torsken på klassisk vis – og barneskoleelevene får smake på blant annet rogn og lever når klokka nærmer seg 13.

5. Klokka 11:22. Fiskeeksperten Jan Einarsen forteller om torsken og hvorfor den trives så godt i Borgundfjorden. Ifølge han er det nemlig mye flørting i sjøen. Einarsen er også overbevist om at torsken snakker ulike dialekter.

6. Klokka 12:20. Den pensjonerte fiskeren Roger Korsnes var ute i Borgundfjorden for første gang på begynnelsen av 50-tallet. Forskjellene er store fra da han drev med fiskeri.

7. Klokka 12:25. Ansatte på Atlanterhavsparken i Ålesund kommer for å hente kjendistorskene «Borgundfar» og «Borgunda». Kjendisene får et nytt hjem i stortanken ved akvariet.

8. Klokka 12:29. Celebert selskap har samla seg rundt spisebordet på Slinningsodden. Lokalhistoriker Einar Gustafsson, fiskeekspert Jan Einarsen, lærer Turid Øksenvåg og historikeren Harald Grytten har blanda følelser om fisk. Alle får servert et ordentlig torskemåltid av kokken Mindor Klauset.

9. Klokka 12:48. Mathias Myklebust (14) syns det er kjempekult å få være med på Borgundfjordfiske. Han har fiska mye før sammen med faren Knut. Han mener at han er en dyktig fisker, slik som faren. – Pappa er kjempehøy på pæra fordi han skryter av hvor flink han er å fiske, forteller Mathias.

10. Klokka 13:54. Båten legg til kai igjen ved Slinningsodden. Ingen har blitt sjøsyke i løpet av de fem timene de har vært på sjøen. Alle har hatt en kjempefin tur i Borgundfjorden med fantastisk vær og mye fisk. – Man får ikke bedre dager på Sunnmøre enn dette, sier vår reporter Wilhelm Støylen.

Vi har fått den første fisken.
Torsken og gyting
Skipper Stein Magne Hoff vet hvor de beste fiskeplassene er.
Fiskeeksperten Jan Einarsen har et spesielt forhold til torsken. Han mener at den er en skikkelig gluping som snakker dialekt.
Her får Jørgen sin første fisk for dagen. B