NRK Meny
Normal

Hovdebygda/Mork fikk møte fotballjentene

Torsdag fikk blant andre elleve jenter fra Hovdebygda/Mork J14 hilse på tre av Møre og Romsdals representanter på damelandslaget i fotball.

Hovdebygda/Mork J14 med landslagstrener Roger Finjord

MED FORBILDENE: Her er Hovdebyga/Mork J14 sammen med landslagstrener Roger Finjord og tre av landslagspillerne. Fra venstre, bakre rekke: Svea Gretland, Mari Ørstavik, Kristine Bjørdal Leine, Solveig Stennes, Ada Stolsmo Hegerberg, Rebekka Johnsen, Cecilie Fiskerstrand, Ida Emilie Bjerkvik, Kittiyakorn Charoenchip, Hanna Ingebrigtsen, Katrine Ose. Fra venstre, foran: Dina Hovde, Elise Finnøy og Emma Steinnes.

Foto: Andrine Davidsen / NRK

Klokken 14:00 torsdag ettermiddag ble Hovdebygda/Morks J14-lag hentet på skolen for å kjøre minibuss til Ålesund.

– Det blir spennende å følge med på treningen og spesielt å se landslagsspillerne etterpå, sier jentene på Hovdebygda/Mork.

På besøk

Spørsmålsrunde damelandslaget

SPØRSMÅLSRUNDE: Alle de 110-jentene i salen fikk stille så mange spørsmål de måtte ønske til Cecilie Fiskerstrand, Kristine Bjørdal Leine og Ada Stolsmo Hegerberg.

Foto: Andrine Davidsen / NRK

Sunnmøre Fotballkrets inviterte 130 fotballspillere til Color Line Stadion denne torsdagen. Alle var jenter. 110 jenter i alderen 12 til 15 år møtte.

Det var jenter fra kretsens tre satelittlag; Blindheim, Herd og Ørsta. Det var også fotballspillere fra bylagene «Bylag Ålesund» og «Team Sør», samt jenter fra kretslaget.

Men Hovdebygda/Mork J14 og trener Rune Johnsen hadde en personlig avtale med landslagstrener Roger Finjord fra Norway Cup i sommer. De hadde blitt enige om at de elleve spillerne skulle komme å få se damelaget trene.

At fotballkretsen hadde samlet alle jentene samme kveld skulle ikke være noen hindring. Så Hovdebygda/Morks fotballag fikk komme uansett.

Allsang i bussen

På ferga mellom Festøya fergekai og Solavågen fergekai kjøper jentene sjokolade og potetgull. Det er et god samhold i gruppa.

– Jeg gleder meg mest til å møte Roger igjen, sier Solveig Stennes. Resten av laget ler og er enige.

J14-laget til Hovdebygda og Mork møtte landslagstrener Roger Finjord på Norway Cup i sommer.

– Det skal også bli gøy å ta bilde med spillerne, få klem og bare det å møte de, sier Rebekka Johnsen.

Observerer

Vel fremme på Color Line Stadion er det tid for damelandslagets trening. Hovdebygda/Mork-laget disukterer spillernes hår og sko, og hvilke øvelser spillerne gjør underveis i oppvarmingen.

Etter treningen er det samling for alle de 110 jentene som har møtt opp i VIP-salen på stadion. Etterhvert kommer Cecilie Fiskerstrand, Kristine Bjørdal Leine og Ada Stolsmo Hegerberg.

Møter forbildene

Gruppebilde Hovdebygda/Mork

GRUPPEBILDE: Landslagstrener Roger Finjord tar bilde av Hovdebygda/Mork J14 sammen med landslagsspillerne Fiskestrand, Leine og Hegerberg.

Foto: Andrine Davidsen / NRK

Det blir tatt utallige bilder med de tre landslagsjentene. Landslagsstrener Finjord henter frem Hovdebygda/Mork før spørsmålsstuden. Det blir tatt lagbilde sammen med de tre landslagsspillerne og noen av jentene får tatt egne bilder sammen med spillerne.

– Det var kjempegøy å møte landslagsspillerne, sier jentene. Alle er enige.

I morgen skal Hovdebygda/Mork tilbake til Color Line Stadion for å se damelandslaget møte Wales til EM-kvalifiseringskamp. Sportslig utviklingsleder i Sunnmøre Fotballkrets, Ronny Ødegård, informerer om at det er solgt nesten 4000 billetter til fredagens kamp.