Hør «Talenter»-Stine synge jula inn

Lørdag 22. desember kan du høre Stine Ulla synge julen inn med Velledalskoret i Sykkylven kirke. Imens kan du få en smakebit i videovinduet.

Se Stine Ulla synge "Pie Jesu". Synger julen inn.

– Jeg gleder meg veldig til å synge med Velledalskoret, særlig fordi kormedlemmene er så snille og dyktige, sier Stine Ulla.

Det er tilbake til hverdagen for Stine Ulla, etter at hun kapret førsteplassen i Norske Talenter på TV2 i begynnelsen av desember.

Hverdagen er nok likevel ikke den samme som før, etter at hun nå er en nasjonalt kjent sangartist. Derfor blir det nok ekstra deilig å kunne gå inn i en rolig juletid, med mye hygge og familiesamvær.

Sangen blir det likevel tid til. Lørdag 22. desember synger hun for første gang julen inn med Velledalskoret, som gjesteartist i Sykkylven kirke. Og sangen? «Pie Jesu».

– Jeg gleder meg veldig til det, særlig fordi kormedlemmene er så snille og dyktige. Dessuten er det gøy at det er min gamle sanglærer Solveig Håvik som er dirigent, sier Stine.

Saken fortsetter under bildet

Stine Ulla og Velledalskoret

Alt gikk rett for seg da Stine Ulla og Velledalskoret øvde på 'Pie Jesu'.

Foto: Brede Røsjø / NRK

Merittert kor

Velledalskoret er et blandakor som ble startet i 1982, og teller 35 medlemmer. Sangerne er hovedsakelig fra området rundt Sykkylven, men i det siste har også folk fra Stranda kommet til. Koret har både sanket inn kulturpris og sluppet to cd-er siden oppstarten.

Kirkesamlingen er en årlig tradisjon i Sykkylven, og kveldskonserten kl. 22.00 er utsolgt. For Stine sin del går turen videre til opptreden i God Morgen Norge 28. desember.

– Hva betyr jula for deg, Stine?

– Det er favorittiden min! Allerede i september føler jeg lysten til å synge julesanger, fordi jeg gleder meg så mye til denne høytiden, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Velledalskoret jul

Stemmekontroll og samkjøring på topp når Velledalskoret lar de fagre toner ljome.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Total julestemning

På spørsmål om hva som er den perfekte julefeiringen for Stine Ulla, svarer hun uten å tenke seg om.

– Det er å være sammen med de jeg er glad i, samt dra på juletrehenting med familien på lille julaftenen. Da kommer onkel Bjørn med traktoren, og så sitter alle ungene og søskenbarna bak i hengeren med nissekostyme, pepperkaker, julegløgg, og kjører opp i skogen og henter juletre. Da er det jul.

– Hvilke planer har du over nyttår da?

– Da blir det litt forskjellige oppdrag, men skolen må komme i første rekke. Jeg har nok en prøve jeg må ta igjen på nyåret, som en følge av at jeg var opptatt med Norske Talenter i høst., men det går nok bra, sier Stine.

(Fotografer: Brede Røsjø og Øyvind Sandnes)