NRK Meny
Normal

Homofili-demonstrasjon var spøk

En løpeseddel som oppfordret til demonstrasjonstog mot homofili skapte store reaksjoner på Sunnmøre i påsken. Nå har avsenderen tilstått spøken.

Løpeseddel i postkasse, volda

SPØK: En slik lapp ble delt ut til mange innbyggere i Volda i helga. Nå viser det seg at det hele bare var en dårlig spøk fra en ung person.

Foto: Hanne Iren Øyra

Guttorm Hagen

VIL HA RO: Guttorm Hagen sier at det ikke blir noen demonstrasjon, og vil ha ro i saken.

Foto: Inger Johanne Ruset / NRK

– Innholdet er ikke reelt og det blir ingen demonstrasjon. Det er heller ikke behov for en motdemonstrasjon, forteller lensmann i Ørsta og Volda, Guttorm Hagen.

Det har stormet i bygda etter at flere av innbyggerne hadde mottatt invitasjon til en demonstrasjon mot homofile i postkassen.

«Tirsdag 18.04 kl. 11.45 utenfor Volda rådhus blir det demonstrasjon mot homofile og rettighetene de ufortjent har blitt tildelt av idiotene som styrer den norske stat. Ta med fakler, banner og familien. Dissa krypa har ingen plass i vår religion eller vårt samfunn!», var lappens budskap.

Nå avkrefter lensmannen at en slik demonstrasjon vil finne sted.

– Politipatruljen hadde i natt kontakt med en ung person som har stått bak utdelingen av disse lappene. Dette er en ung person, og vi vil ikke gå nærmere inn på motivasjonen her. Det er en handling som ikke er helt gjennomtenkt, sier Guttorm Hagen.

Det var Sunnmørsposten som først skrev om saken.

Negative reaksjoner

Volda og Ørsta

VOLDA: Flere innbyggere i bygda fikk lappen i postkassen søndag.

Foto: Fotomontasje:Terje Reite/ Nelly Perdy Øye

Lappen vekte sterke reaksjoner i Volda, og flere tolket det ikke som en spøk, men som et reelt forsøk til å samle folk til en demonstrasjon.

– Svært mange i Volda har reagert negativt, og likte ikke det de leste. Det er slike reaksjoner jeg venter fra folk i Volda, at en ikke vil ha slike holdninger, sier Hagen.

Det viktigste for lensmannen var å få avklart at en slik demonstrasjon ikke ville finne sted, og han ber nå om ro i saken.

– Vi kjente ikke til denne personen fra tidligere. Vedkommende er under 18 år og det er ikke mer å si om identiteten. Vi vil følge opp saken på en passende måte, sier han.