NRK Meny
Høgskulen i Volda
Foto: Brede Røsjø / NRK

Høgskulen i Volda

Oppsummert

Høgskulen i Volda er ein av dei største utdanningsinstitusjonane mellom Bergen og Trondheim. Høgskulen gjev fag- og profesjonsutdanningar på bachlor-, master- og PhD-nivå for skule og barnehage, velferd, media og kultur.

 • Lærarane blir digitale spydspissar

  Høgskulen i Volda har fått 13,6 millionar kroner til digitalisering av grunnskulelærarutdanninga. – Ei sterk tillitserklæring til fagmiljøa våre, meiner dekan Arne Myklebust. I prosjektet vil dei også ha tett samarbeid med praksisfeltet, for å vere med på å digitalisere skulane i regionen, opplyser høgskulen i ei pressemelding.

  Høgskulen i Volda
  Foto: Brede Røsjø / NRK
 • Går mot ny rekord i Volda

  Høgskulen i Volda kan passere 4000 studenter ved studiestart, noe som vil være ny rekord for skolen. Det er foreløpig ikke helt klart hvor mange registrerte studenter som vil dukke opp høsten 2017, men det går mot et godt år. Rekorden til Høgskulen i Volda er fra 2015, da 3992 studenter studerte i bygda.

  Høgskulen i Volda
  Foto: Brede Røsjø / NRK
 • Ny direktør ved Høgskulen i Volda

  Høgskolestyret har fattet vedtak om å tilby Karen Lomeland Jacobsen (40) stillingen som ny direktør ved Høgskulen i Volda. Jacobsen jobber nå i HELFO, og har tidligere hatt lederstillinger i bank og forsikring. Økonomidirektør Ingunn Welle vil fungere som direktør fra 1. august 2017 og frem til ny direktør er på plass.

  Karen Lomeland Jacobsen
  Foto: Høgskulen i Volda