Høgskulen i Volda
Foto: Brede Røsjø / NRK

Høgskulen i Volda

Oppsummert

Høgskulen i Volda er ein av dei største utdanningsinstitusjonane mellom Bergen og Trondheim. Høgskulen gjev fag- og profesjonsutdanningar på bachlor-, master- og PhD-nivå for skule og barnehage, velferd, media og kultur.

 • Klagar til Kunnskapsdepartementet

  Audhild Gregoriusdotter Rotevatn vil klage si eiga sak inn for Kunnskapsdepartementet. Det skriv Khrono. Rotevatn blei i august omplassert av styret ved Høgskulen i Volda, og fjerna frå stillinga som dekan. – Det er med undring vi ser at styreleiar ikkje har sett klagesaka på saklista over vedtakssaker. Styret får ikkje realitetsbehandla saka. Konsekvensen av dette er at vi sender klagesaka til departementet, skriv Geir Waage Aurdal i fagforeininga Samfunnsviterne til Khrono. Dette skjedde etter eit styremøte i går.

 • Volda får nytt mediebygg

  Regjeringa har gitt Høgskulen i Volda klarsignal til å starte arbeidet med et nytt mediebygg til 201 millioner kroner. Målet er at nybygget skal være klart til innflytting i 2021. – Jeg er svært glad for at mediebygget nå kommer på plass ved Høgskulen i Volda. Endringene i mediebransjen har de siste årene gått raskt. Da er det viktig at den ledende medieutdanningsinstitusjonen i landet får et bygg som gjør det lettere for studenter og forskere å boltre seg i, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

  Forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø (V), besøker Volda
  Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK
 • Krever å få tilbake stilling

  Audhild Gregoriusdotter Rotevatn klager på at styret ved Høgskulen i Volda har omplassert henne, og fjernet henne fra stillinga som dekan, og krever nå å få stillingen tilbake. Det skriver Dagens Næringsliv. Bakgrunnen for saken er at det i lang tid har vært uro i avdelingen som Rotevatn har ledet. Seniorrådgiver Geir Waage Aurdal i fagforeningen Samfunnsviterne, som representerer Rotevatn, sier til avisa at de mener vedtaket i realiteten er en oppsigelse. – Det er gjort av relevant myndighet, men på feil måte, sier han. Rotevatn krever nå å få stillingen som dekan tilbake.

  Audhild Gregoriusdotter Rotevatn
  Foto: Remi Sagen / NRK
 • Rotevatn blir omplassert

  Dekan Audhild G. Rotevatn blir midlertidig omdisponert, skriv Høgskulen i Volda på nettsidene sine. Ho skal halde fram arbeidet knytt til det nye mediehuset, og Odd Ragnar Hunnes er konstituert som dekan ved medieavdelinga frå måndag. Det har i lang tid vore uro i arbeidsmiljøet på avdelinga.Rektor Johann Roppen seier til NRK at dette er ei vanskeleg sak og at arbeidet for å betre arbeidsmiljøet no held fram. Ifølgje Dagens Næringsliv meiner Rotevatn at det ikkje er rettsleg grunnlag for omplasseringa.

  Audhild Gregoriusdotter Rotevatn
  Foto: Remi Sagen / NRK