Hopp til innhold

– Fortsetter vi slik skal vi klare oss

Kristiansund hadde spillet og sjansene, men det var Hødd som fikk scoringen og stakk av med tre poeng.

Steinar Lein
Foto: Magnus Gamlem/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Saken oppdateres!

– Vi har en god keeper og verner godt om eget mål og det gir oss tre poeng til slutt, oppsummerer Hødd-trener Steinar Lein ved kampslutt.

Under hans ledelse har laget tatt 10 av 15 mulige poeng.

– Det viktigste for oss er at vi tar poeng og står i divisjonen. 10 poeng på fem kamper er vi veldig godt fornøyd med og fortsetter vi slik skal vi klare oss, mener han.

Scoring annulert

I Møre og Romsdal-derbyet mellom Hødd og Kristiansund var det et bunnlag fra Sunnmøre på desperat poengjakt, som tok imot en suveren serieleder fra Nordmøre.

Kristiansund var det førende laget fra start og etter flere store muligheter satt de endelig ballen i mål. Men linjedommeren vinket av for offside - til store protester fra KBKs spillere og trenere.

Og reprisen viste at nordmøringene hadde en god klagesak. Et innkast ble stusset videre i feltet av en Hødd-spiller og lagets toppscorer Daouda Bamba puttet ballen enkelt i nota.

Men dommeren annulerte målet. En avgjørelse KBK-trener Christian Michelsen ikke ville kommentere om var korrekt eller ikke.

– Det må du spørre dommeren om. Det er en godt gjennomført kamp av oss og vi er det beste laget. Det er surt å dra herfra uten poeng, sier han.

– Det er en nøkkelsituasjon i kampen, får vi 1-0 der blir det en helt annen kamp. Hødd er ikke interessert i å angripe på sin egen hjemmebane, men ligger bare bakpå i 90 minutter. All ære til dem, men det må være forferdelig for et publikum å sitte og se på dette, var midtbanespiller Sverre Øklands kommentar etter kampen.

Hødd tok ledelsen

I stedet var det Hødd som skulle ta ledelsen da en halvtime var spilt. Eirik Ulland Andersen, som kan være aktuell for Strømsgodset, tredde ballen fint gjennom Kristiansunds forsvar og Robin Shroot fullførte jobben med en kald avslutning i hjørnet.

Begge lag hadde noen småmuligheter i minuttene før pause, men det var laget fra Ulsteinvik som kunne gå i garderoben med et smil om munnen.

KBK presset på gjennom hele andre omgang, og hadde flere store sjanser til å utligne. Blant annet kom Jean Alassane Mendy alene med Hødds keeper, men det ville seg ikke for Kristiansund som aldri klarte å få hull på byllen mot en defensivt solid Hødd-lag.

Dermed har sunnmøringene tatt 10 av 15 mulige poeng under Steinar Leins ledelse. Kristiansund på sin side beholder et forsprang på fire poeng til serietoer Sandefjord etter tirsdagens tap.

Hødd - Kristiansund

LOKALOPPGJØR: Hødd tok imot Kristiansund på Høddvoll tirsdag kveld.

Foto: Magnus Gamlem/NRK
Laster innhold, vennligst vent..