Hødd slo serielederen: – Fotballen er kontrastfull

Steffen Moltu holdt på å bli syndebukk, men endte opp som helt i stedet. Hødd var heldige som tok alle tre poengene mot formlaget Sogndal.

Hødd - Sogndal

SERIELEDEREN: Hødd tok imot Sogndal på Høddvoll mandag.

Sindre Eid

SEIER: Sindre Eid og hans lag tok alle tre poengene mot serieleder Sogndal.

I kampens første minutter kom det mye lyd fra Blåsarane, men allerede etter fem minutter forlot de banen i protest mot fotball utenfor helgen.

Det sportslige gikk imidlertid sin gang i en kamp hvor Sogndal var det dominate laget, men Hødd tok alle tre poengene. Steffen Moltu holdt på å rote alt til da han serverte Sogndal-spiss Mahatma Otoo, men som ikke klarte å sette ballen i mål alene med keeper.

I stedet var det Moltu selv som avgjorde kampen i Hødds favør sent i andreomgang.

– Det er kontrastfullt i fotballen, det er det ikke tvil om. Det var en fryktelig dårlig involvering, og han burde egentlig scoret. Når du da kan gå opp å bli matchvinner litt senere, smaker det godt, forteller han.

Hødd-trener, Sindre Eid, har derimot ikke justert ambisjonene etter seieren over årets sesongs dominante lag.

– Det er en jevn og ett kamp og av og til må du ha litt tur for å vinne de, og det har vi i dag. Målet er å ligge slik vi har lagt i hele år – vi ønsker å få en playoff-plass og vi ligger innenfor det, sier han.

Bom alene med keeper

Det sportslige gikk imidlertid sin gang, og det var Sogndal ved Christophe Rene som stod for kampen første store sjanse etter ti minutter. Forsvarsspilleren fikk stå helt alene i feltet, men headingen snek seg noen meter utenfor Aslak Falchs venstre stolpe.

Fire minutter senere var Sogndal nære igjen. Etter litt rot i feltet endte ballen til slutt hos Babacar Sarr som banket ballen utenfor fra kort distanse.

Minuttet senere kom Sogndal-spiss Mahatma Otoo alene med keeper, men heller ikke han klarte å sette den i mål. På dette tidspunktet av kampen skulle Hødd være glad for at det fremdeles stod 0–0.

Kristian Fardal Opseth er Sogndals toppscorer denne sesongen og står med 13 mål på 20 kamper. Da halvtimen var spilt var han nære ved å sette sitt fjortende etter et fint angrep fra Sogndal, men heller ikke storscoreren klarte å sette ballen riktig sted.

Ble helt i stedet for syndebukk

Etter en sjansefattig førsteomgang, åpnet Hødd den andre friskt. Kort tid etter dommeren hadde blåst omgangen i gang fyrte Fredrik Aursnes av fra distanse. Keeper måtte gi retur, men Magnus Myklebusts avslutning gikk i nettveggen.

Halvveis i andreomgang rotet Moltu bort ballen i eget forsvar og ga med det Otoo sjansen alene med keeper. Men heller ikke denne gangen klarte spissen å sette ballen i mål.

I stedet for å bli syndebukk, endte Steffen Moltu opp som helt. For elleve minutter før full tid stusset forsvarsspilleren et innkast i bue over Mathias Dyngeland i Sogndal-buret og sikret hjemmelaget alle poengene.