NRK Meny
Normal

Hødd skal satse på talentutvikling i alle aldre

Ulsteinklubben er den tredje som samarbeider med Norsk Toppfotball i nytt prosjekt.

Høddskolen

Hødds Andre Nevstad (f.v) og Bård Dalen, sammen med fagansvarlig Dag Opjordsmoen i Norsk toppfotball. Sammen satser de hardt på å få frem de lokale fotballtalentene.

Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK

– Vi har blitt for dårlige med å utvikle lokale talenter. Per i dag er det alt for få lokale spillere som spiller fast på A-laget vårt, sier Andre Nevstad, som jobber med prosjekt- og klubbutvikling i Hødd.

På tirsdag kalte klubben inn til pressemøte, der det ble lagt frem en presentasjon av det nye prosjektet fotballklubben skal starte.

Fra og med 1. januar 2017, skal Hødd tilby talentutvikling av spillere, helt ned til 6-års alderen.

– Vi vil gi et tilbud til de spillerne som vil bli bedre og vil satse på fotball. De som trener hos oss, vil få oppfølging helt frem til de er i senior-klassen, sier Nevstad.

Samarbeider med Norsk toppfotball

Hødd er den tredje fotballklubben som har et slikt prosjekt i Norge. Hødd får hjelp av Norsk toppfotball, som vil bistå med rådgivning.

Sivert Heltne Nilsen

Sivert Heltne Nilsen var med og vant NM-gull for Hødd i 2012. Han spiller nå for Brann, og Hødd innrømmer de har vært for dårlige på å erstatte spillere.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi kommer også til å stille kritiske spørsmål, for å lede dem i den retningen de vil ta, forteller Dag Opjordsmoen, som er fagansvarlig i Norsk toppfotball.

Målet til fotballklubben er at A-stallen i 2020 skal bestå av 18 spillere, der 11 er klubbutviklet. Tre spillere skal være fra regionen og fire plasser er ment for nasjonale spillere.

– Det skal være aktivitet, fra de er 6 år til senior. Vi kommer også til å ansette flere som jobber på heltid, det vil si en talentutvikler som skal følge spillere tett opp, og trenere, sier Nevstad.

– De kan lene seg på oss og spørre hvordan toppklubber som Real Madrid utvikler sine spillere, sier Opjordsmoen.

– Ikke som Real Madrid

Under pressemøtet ble det lagt frem at de kommer til å satse mye på jentene.

– Vi vil ha et bedre tilbud til de jentene som vil trene mer. Dette blir et tilbud også guttene får, men de som vil satse på fotballen vil få flere treninger i uken, sier Nevstad.

Tilstede på møtet var Hødds sportsjef Geir Hansen og Hødds styreleder Bård Dalen.

– Det er ingen annen tanke bak dette enn at vi vil bli bedre. Vi må opp og frem om vi vil kjempe i toppen. Da trenger vi god talentutvikling, men ikke på bekostning av klubben. Ikke som Real Madrid, men på Hødd-måten, sier Hansen.

Dalen innrømmer under møtet at Hødd har vært for dårlige på å erstatte spillere som forsvinner til andre lag.

– Vi er gode på keeperutvikling, men nå trenger vi flere lokale som kan ta over når de andre forsvinner, sier Bård Dalen.

«Høddskolen» kommer til å koste 2 millioner kroner i året. Det vil bli finansiert av utviklingsmidler, sponsorer, og egenbetaling.