NRK Meny
Normal

Hødd sikret kvalifiseringsplass til eliten

En knallsterk seier mot Follo sikret Hødd kvalifiseringsplass til eliteserien, og styrket muligheten for eliteseriespill i 2014

Hødd - Aktobe 1 - 0.

Follo måtte dra slukøret hjem fra Høddvoll, etter at Espen Standal & co. sikret tre poeng søndag ettermiddag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

(Hødd – Follo 2-0)

Før søndagens oppgjør mot Follo hadde Hødd et godt utgangspunkt for å kneppe inn på andreplassen, som gir direkte opprykk til 1. divisjon.

Stabæk lå tre poeng foran ulsteinvikerne med sine 50 poeng, mens Hødd så sitt snitt til å matche denne poengsummen med seier mot nedrykkstruede Follo.

Stabæk møtte dessuten de knallsterke trønderne fra Ranheim – et oppgjør der kun evnet å kapre ett poeng, etter å ha spilt uavgjort.

Det passet Hødd utmerket, for med søndagens knallsterke 2-0-seier mot Follo befinner de blå fra Ulsteinvik seg nå helt opp i ryggen på Stabæk, med kun ett poeng mindre og mye bedre målforskjell.

I tillegg er kvalifiseringsplassen til eliteserien sikret. Kan det bli et revansjemøte mellom Tromsø og Hødd i dette oppgjøret?

To mål i nota

Og det var en ganske underholdende affære på Høddvoll søndag ettermiddag.

I første omgang bølget lagene frem og tilbake, med en rekke sjanser til begge lag.

Likevel skulle det gå hele 60 minutter før hjemmelaget kunne slippe jubelen løs.

Etter mye flikk-flakk-spill og flere blokkerte skuddmuligheter inne i Follo sin 16 meter, fyrte Fredrik Aursnes av ballen, som gikk i mål via tverrliggeren.

Spikeren i kista

1-0-målet gav tydelig en dose selvsikkerhet til blåtrøyene, for etter 76 minutter var det duket for den virkelige spikeren i kista.

Eirik Ulland Andersen fosset inn på venstresiden av Follo sin 16-meter, og ekspederte ballen elegant nede i hjørnet av målet.

Når Stabæk ikke evnet å ta ledelsen borte mot Ranheim, betyr det at det er duket for en skikkelig gÿsare i siste serierunde, ettersom Hødd skal til Mjøndalen for å jakte poeng, mens Stabæk tar imot Bodø/Glimt som allerede er opprykksklare og suverene serieledere.