– Det hele ble litt tafatt og halvveis pinlig

– Det hele ble litt tafatt og halvveis pinlig, selv om Hødd er et godt lag, Vi er ikke på det nivået vi skal være. Det sa en svært skuffa Aafk-trener Trond Fredriksen etter at lillebror Hødd slo eliteserielaget ut av cupen.

Trond Fredriksen

– Det hele ble litt tafatt og halvveis pinlig, sa Aafk-treneren etter kampen.

Foto: Øyvind Sandnes

Aalesunds cupeventyr er over for denne gang. Hødd ble for sterke i onsdagens 3. rundekamp og vant 1–0. etter scoring i det 37 minutt av Magnus Myklebust. Myklebust scoret etter en horribel tversoverpasning fra Aafks Michael Barrantes som Myklebust snappet.

– Det var ikke slik jeg så for meg denne kvelden. Vi skal være et bedre lag enn Hødd, og det klarte vi ikke i dag. Det svir veldig hard. Den drømmen vi hadde om å dra til Ullevaal er borte, sa AaFK-. treneren etter kampen.

Fredriksen er klar på at laget hans ikke presterte godt nok i kveld.

Høddjubel

Hødd-spillerne jubler etter seieren mot AaFK.

Foto: Øyvind Sandnes

– Hødd scorer ett, vi scorer ingen. Vi er ikke gode nok foran deres mål. Hødd forsvarer seg veldig god. Vi klarer ikke å få nok tempo i hverken beina eller på ballen. Vi blir rett tog slett litt tafatt, sier Fredriksen.

AaFK vant cupen både i 2009 og 2011. De vet hva cupen kan bety for klubben.

– Vi har vunnet cupen to ganger og alle i Ålesund vet hvor kjekt dette er, og den entusiasmen det skaper rundt klubben. Det er også en økonomisk side med å nå langt i cupen. Derfor er det tøft å ryke ut nå, sier Aafk-treneren.

Jubel hos naboen

Sindre Eid

Sindre Eid var stolt av guttene sine etter kampen.

Foto: Øyvind Sandnes

Mens ålesunderne deppet etter kamp, var gleden desto større blant hjemmesupporterne.

Seieren i dag i dag er Hødds tredje strake i trenings- og obligatoriske kamper mot erkefienden.

– Jeg legger ikke skjul på at dette smaker godt. Jeg er stolt av guttene i dag og den jobben de la ned, sa Hødd-trener Sindre Eid etter kampen.

– Det ble en tett kamp. Vi tør å spille vår fotball. Vi snakket om dette før kampen, at vi skulle tørre. Vi skulle tørre å ta ballen, by på oss selv. Det synes jeg vi klarte, sier Eid.

I dag kan Hødd takket et meget godt forsvar for at AaFK aldri klarte å score. Eneste gangen de hadde ballen i mål var tre minutter på overtid da Aafk-keeper Andreas Lie kom opp på en corner. Lie måtte bokse ballen i Hødd-målet, og ble belønnet med gult kort for "utlikningen".

– Vi gjør en god defensiv jobb i dag. Når vi leder en kamp 1–0 så er vi veldig vanskelige å slå, sier Eid.

Hødd-treneren fikk ikke fullros guttene sine nok etter seieren mot AaFK.

– Vi har prentet inn i spillergruppa at vi må jobbe hard, og være stolte av klubben. Det gir resultat, og da får vi slike seiere som dette av og til, sier Eid.

Men å snakke om en retur til Ullevaal tre år etter at de ble cupmester i 2012, vil ikke Eid.

– Folk synes cup er morsomt og har gode minner fra den. Vi skal henge med så lenge vi kan. Men nå må vi fokusere på seriekampen mot Ranheim neste søndag, avslutter Eid med.