NRK Meny
Normal

Søker fortsetter i natt

Klokka 22.30 mandag kveld er det fremdeles ingen spor etter den savna fiskeren på Nordmøre. Politiet fortsetter letingen gjennom natten.

Søk Tustna

Helikopter søker etter savnet hobbyfisker i bekmørket ved Tustna på Nordmøre.

Foto: Eirik Haukenes

Flere fartøy og ett helikopter søker fremdeles etter mannen i 80-årene som er savnet etter en fisketur ved Tustna på Nordmøre.

Både Kystvakten, en LOS-båt, brannbåt, to redningsskøyter og en ambulansebåt deltar i letingen. Også pårørende og naboer deltar i letingen.

– Vi har ingen indikasjon på hvor mannen kan være, sier operasjonsleder ved Nordmøre Politidistrikt Frode Gjøsund.

Søker blir utover natten konsentrert i et område nord og nord øst for der politiet har lett mandag kveld.

– Vi er nå svært sikre på at han ikke er i området rundt Golma. Det har vært gode søkeforhold, og vi flytter nå søket basert på de siste timers vindretning, sier Gjøsund.

I løpet av tirsdag morgen skal søket utvides og letingen trappes opp.

– Når dagslyset kommer, er vi interessert i hjelp fra lokalbefolkningen. De kan melde seg til politiet, slik at vi kan sette de i kontakt med kystvakta som leder leteaksjonen, sier Gjøsund.

Savnet mandag ettermiddag.

– Mannen ble meldt savnet av familien klokka 16.35. Det er uklart når vedkommende drog ut på sjøen, men erfaringsmessig bruker han å reise ut tidlig på morgenen, sier Gjøsund.

I følge politiet er mannen i 80-åra, og hjemmehørende i Aure kommune.

Åpen trebåt

I følge politiet er mannen sjøvant og kjent i området. Båten skal være en 17 fots trebåt.

– Etter det vi kjenner til, er ikke båten utstyrt med lys, forteller Gjøsund.

Det er hovedredningssentralen på Sola som koordinerer leteaksjonen. Et Sea-King helikopter med varmesøkende kamera deltar i leting. Det samme gjør to redningsskøyter, en ambulansebåt og pårørende.

– Vi regner med at flere frivillige vil melde seg etterhvert som dette blir kjent. Men akkurat nå er det en fordel at helikopteret får søke uten for mye folk i området, sier Gjøsund.

Sendt ut PAN-melding

Søk etter mann i sjøen utenfor Tustna

Det skal være fine forhold i området. Det er meldt om små bølger men ellers rolige forhold på sjøen.

– Vi har sendt ut en såkalt PAN-melding til alle båter i området, sier Gjøsund.

Haster-signalet PAN-PAN er en melding som går til all sjøtrafikk på nødkanal 16 på VHF-sambandet. Signalet betyr at personer/person er i fare. Alle båter i området har fått meldingen, og beskjed om å holde utkikk etter den savna båten.