NRK Meny
Normal

Historisk overskudd på 1,5 milliarder

Hydro Sunndal har i dag lagt fram det nest beste resultatet i aluminiumsverkets historie.

Hydro Aluminium Sunndal

HYDRO: Aluminiumverket i Sunndal har gjort det sterkt og kommet ut av fjoråret med et kjemperesultat.

Foto: Roar Halten / NRK

Fabrikken, med over 700 ansatte, er tilbake i full produksjon, og nå ruster Hydro Sunndal seg for å møte en krevende tid. Fabrikksjef Eivind Mikalsen er optimistisk, men han er forberedt på mer hardt arbeid. Det vil innebære forenkling, forbedring og automatisering.

– Vi jobber aktivt for å finne ut hva vi kan gjøre for å bli enda mer robust i et krevende marked.

Det blir en krevende tid, men vi har veldig tro på framtida. Absolutt optimister.

Eivind Mikalsen

Knallsterkt

Med et knallsterkt resultat for 2015 har de lagt et godt grunnlag for den videre drifta i år. Men markedet nå er mye mer krevende enn på samme tid i fjor.

– Metallprisene er redusert med rundt 300 dollar i forhold til samme tid i fjor. Vi ser også en reduksjon på produktpåslaget vårt, så totalt ser vi en reduksjon på 800 dollar per tonn nå i inngangen i 2016 versus i fjor.

Prisene har vært fallende i det siste, og markedet mye mer dystert enn i fjor. Men det stopper ikke sunndalingene i å tenke nytt.

– Hva er grunnen til det sterke resultatet?

– Organisasjonen har vært utrolig flinke til å jobbe med forbedring og har i tillegg posisjonert bedriften på en fantastisk fin måte. Men vi legger ikke skjul på at vi har hatt drahjelp av en sterk dollar, eller en svekka kronekurs da. Og første halvåret i fjor hadde vi gode priser på produktene våre, sier Mikalsen.

– Det blir en krevende tid, men vi har veldig tro på framtida. Absolutt optimister.