Hevder drapsofferets familie truet ham

SUNNMØRE TINGRETT (NRK): – De mente jeg kunne ofret mitt liv for hans, sier en venn av Sami Milhem, som var tilstede i leiligheten under Hareid-drapet.

Øzkan Alkan - hareid drapet

Bistandsadvokatene Øzkan Alkan og Eirik Ramsland representerer familien.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Hittil i rettssaken har vi hørt den tiltalte 23-åringen og ekskjæresten hans forklare seg om omstendighetene rundt Hareid-drapet, der tjue år gamle Sami Milhem ble drept og partert i en leilighet på Bigset.

Tirsdag ettermiddag var det en venn av Sami sin tur til å vitne. Han kom til den aktuelle leiligheten på fest 8. august, og sovnet der til utpå morgenen.

Kondolanseprotokoll til Sami Milhem

DREPT: Sami Milhem ble drept i en leilighet på Bigset 8. august i fjor.

Foto: Arne Flatin / NRK

– Plutselig våknet jeg til brøling og basketak. Sofaen var full av blod, og ting hadde allerede skjedd, sier han, og sikter til drapshandlingen.

Aktor Jan Hoel mener dette strider mot forklaringen vitnet har avlagt i politiavhør, og sier han der nevnte at han våknet tidligere og så tiltalte komme inn i stuen iført en finlandshette.

– Redd for å bli medskyldig

Da aktor startet å lese fra politiavhøret, husket vitnet plutselig mer av handlingen, og bekrefter at han så 23-åringen knivstikke Sami.

Jan Hoel - hareid drapet

Aktor Jan Hoel under rettssaken tirsdag.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Jeg ble helt sjokkert. Han (tiltalte journ. anm.) ba oss dra, slik at han kunne rydde opp, sier vitnet i retten, og forteller at han tok pulsen på Sami, vasket hendene, og stakk fra stedet.

– Hvorfor ringte du ikke politiet? spør aktor.

– Jeg er usikker. Politiet var ikke det første jeg tenkte på. Jeg var redd for å bli regnet som medskyldig, for jeg har en viss fortid med politiet. De tror ikke så mye på meg, sier han.

Trusler

Når aktor spør om vitnet har fått trusler i etterkant av drapet, svarer han anerkjennende.

– Jeg har blitt truet av familien til Sami. De mente jeg kunne ofret mitt liv for hans, sier vitnet.

Farens bistandsadvokat Eirik Ramsland sier familien ikke har noen kommentar til disse påstandene om trusler.