Hestad: – Setter enda mer pris på ting

Torsdag scoret Eirik Hestad sitt første mål i Molde-trøyen mot Ajax. Det er ikke lenge siden tilværelsen var preget av nakkekrage og knallhard opptrening etter en alvorlig front mot front-kollisjon.

Eirik Hestad scoret sitt første Molde-mål mot Ajax i europaligakampen torsdag kveld.

MOLDE: Eirik Hestad havnet i desember i fjor i en front mot front-ulykke. Torsdag scoret han Moldes mål mot det nederlandske storlaget, Ajax.

Eirik Hestad

MÅLSCORER: Eirik Hestad scoret Moldes mål i kampen mot Ajax torsdag kveld.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Lille julaften i fjor opplevde Moldes Eirik Hestad marerittet. Han og søsteren var ute på biltur da de frontkolliderte med en annen bil. Hestad selv pådro seg brudd- og sårskader, mens søsteren og de to personene i den andre bilen fikk lettere skader.

Veien fra nakkekrage og beintøff opptrening, til det 20-åringen opplevde torsdag kveld, har vært lang.

Derfor var det en ekstra lettelse som strømmet gjennom kroppen da han satt inn sitt første mål for Moldes A-lag, i en europaligakamp mot selveste Ajax.

– Det har vært tøft, men det begynner å gå bedre og bedre nå med tanke på fotballen. Det er deilig å kjenne at kroppen begynner å spille litt på lag igjen, sier han.

– Setter enda mer pris på ting

Eirik Hestad

VEIEN TILBAKE: Eirik Hestad forteller om veien tilbake fra front mot front-ulykken.

Foto: Roar Strøm

Ni måneder er gått siden front mot front-ulykken som gjorde at unggutten mistet store deler av sesongforberedelsene. Han er sjeleglad for at det tross alt gikk så bra med alle de involverte i kollisjonen. En kollisjon som har gjort noe med han.

– Ja, selvfølgelig. Det er en erfaring som ikke så mange har, som lærer deg å sette pris på ting enda mer, forteller Hestad.

Men selv om han igjen nyter livet på fotballbanen og sendte Molde i føringen mot det nederlandske storlaget torsdag kveld, ser han ingen grunn til å feire.

– Jeg står ikke å jubler etter en uavgjortkamp mot det laget der. Selv om det selvfølgelig er et OK resultat, mener den ambisiøse spilleren.

Jager sluttspill i Europaligaen

For to uker siden sendte Molde sjokkbølger gjennom Europa etter et strålende resultat borte i Fenerbahces heksegryte. Og med et nytt poeng hjemme mot Ajax, topper moldenserne fremdeles Europaligaens gruppe A med fire poeng.

Bak dem kommer Ajax og Celtic med to hver, mens Fenerbahçe står med ett poeng etter uavgjort mot Celtic torsdag kveld.

Hestad er klar over at det fremdeles er en stor utfordring å kvalifisere seg til sluttspillet i den gjeve turneringen.

– Det blir garantert fire tøffe kamper som gjenstår, mener han.

Kampreferat fra Molde-Ajax:

Molde sikret uavgjort hjemme mot det nederlandske storlaget i torsdagens Europaliga. Reporter: Knut Scheie Solberg
Laster innhold, vennligst vent..