Hopp til innhold

Her tar vinden med seg en diger stålcontainer

Espen Meringdal klarte å fange øyeblikket da ekstremværet Tor fikk tak på stålcontaineren like utenfor verandaen hans på Sunnmøre.

Container tatt av vinden

EKSTREMVÆR: Espen Meringdal filmet akkurat da vinden tok tak i en stålcontainer utenfor boligen hans.

Politiet får inn ekstreme mengder med meldinger fra folk om ødeleggelser i ekstremværet. I Skaret på Valderøya var Meringdal klar med kameraet når vinden herja som verst.

Han har utsikt mot en byggeplass der det lenge har stått en stor stålcontainer og en spisebrakke. Begge ble offer for Tor.

– Jeg var ute akkurat da det skjedde. Jeg så at containeren begynte å bevege på seg, og like etterpå la den seg over lyktestolpen like ved siden av, forteller Meringdal fredag kveld.

Spisebrakke tatt med av vinden

Også spisebrakka ble tatt med av vinden.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Han rakk ikke å få med at spisebrakka ble tatt av vinden på film.

– Den reiste langt nedover vegen, sier han.

Trolig flere tonn

Containeren er trolig full av verktøy og veier flere tonn. Meringdal hadde ikke sett for seg at vinden klarte å få med seg stålcontaineren. Like etter klokka ni forteller han at brannvesenet var på stedet for å sikre.

Det er nå omtrent umulig å bevege seg utendørs i Møre og Romsdal. Men Meringdal har vært ute en liten tur for å besøke foreldrene.

– Jeg var så vidt ute. Jeg så en god del rotvelt og lyktestolper som hadde velta.

Det er svært kraftig vind, og kraftig nedbør. Jon Kåre Flo i politiet sier klart i fra til folket og ber dem holde seg innendørs og ta vare på seg selv og de rundt seg.

Følg ekstremværet her: