NRK Meny
Normal

Her reddes han fra flammene

Politiet har frigitt denne videoen som kan være viktig bevis i saken i Ålesund der blant annet mordbrannparagrafen er med i tiltalen. Etter 44 år gammel mann ble banket med hammer og ble forlatt hjelpeløs i den brennende leiligheten.

Brann Gjerdegata
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Videoen viser de første dramatiske minuttene av denne brannen som er utgangspunktet for en svært spesiell rettsak i Ålesund. Det er ålesunderen Ole H. Strand som har tatt videoen. Videoen viser naboer som hjelper den sterkt forslåtte 44-åringen. Etter hvert kommer ambulanse og brannmannskaper til stedet. Videoen viser med all tydelighet flammenes herjinger i leiligheten.

livredde for å møte i rettsalen.

- Vil ikke bli mishandlet

Trodde det var fleip - ble skambanket med hammer

Rått voldsmiljø

I rettsaken i Ålesund har det blitt rullet opp et rått voldsmiljø i Sunnmørsbyen. Oslo-advokaten Abdelilah Saeme er overrasket over at voldsmiljøet kan være så rått i en liten by som Ålesund.

Forsvarer Abdelilah Saeme

Forsvarer Abdelilah Saeme er overrasket over hvor mye grov vold det er i Ålesund.

Foto: Aina Rødal / NRK

- Jeg synes det er mange saker med grov vold til å være en by på denne størrelsen, sier Saeme. Han sier han er overrasket over alle de andre sakene som er blitt nevnt i Gjerdegata-rettsaken. Ålesund havnet ganske høyt opp på lista i forhold til byer man kan sammenligne med når det gjelder voldssaker , sier Saeme.

Politi: - Ser ikke for oss krig

Livredde for å vitne

Et gjennomgående trekk i rettsaken har vært at vitnene har vært livredde for å møte i rettsalen. Et av vitnene forklarte at han heller ville forsvinne fra jorden enn å møte i rettssalen. Mannen skal ha blitt slått med jernstang, innesperret i en bil og fått en pistol i nakken.

Oppsøkte tiltalte

Fornærmede i mordbrann-saken

Den fornermede i den svært spesielle saken i Ålesund.

Foto: Aina Rødal / NRK

Oppførselen og kontakten mellom fornærmet og tiltalt har også vakt oppsikt i retten. Denne uka oppsøkte fornærmede en av de tiltalte . - Vi skal ikke lyge, men det er viktig å få frem sannheten, har tiltalte skrevet på internett til den svenske kvinnen. Aktor er kritisk til kontakten og frykter uro og alliansebygging. Tiltalte var ikke ferdig med forklaringen og kan ha følt seg truet til å endre forklaring.